Team Ingebrigtsen stjal showet på Bygg Reis Deg

Team Ingebrigtsen, med unntak av storebror Henrik, besøkte torsdag Bygg Reis Deg. Brødrene fra Sandnes fikk naturligvis stor oppmerksomhet på messa.

Team Ingebrigtsen har blir sponset av NorDan, og markedsdirektør Johannes Rasmussen i NorDan hadde invitert Jakob, Filip og Gjert Ingebrigtsen til å oppsummere årets sesong og de videre ambisjonene for teamet.

Frafallet fra storebror Henrik ble selvsagt et tema.

– Det har som kjent gått dårligere med tåa til Henrik, han har fått beskjed om at enten kutter han den av, ellers er det bare å holde kjeft. Han er som en gammel sirkushest, hvis den ikke blir kuttet, er det bare å sende ham til slakteriet, uttaler pappa og trener Gjert til stor latter fra Bygg Reis Deg-publikummet.

Teamet kan nå bekrefte at en centimeter av den berømmelige tåa nå er fjernet og at det trolig er klart for flere løp også for storebror.

Filip og Jakob Ingebrigtsen er fornøyde med årets sesong, men ser allerede frem mot nye mål. Foto: Jørn Hindklev

Både Filip og Jakob fastslår at årets sesong har vært svært vellykket, selv om det ikke ble fullklaff i årets VM i Doha.

– Jeg har møtt yttergradene så til de grader denne sesongen, men vi har holdt et høyt nivå over tid. Jeg er spesielt stolt av ny norgesrekord på en engelsk mile, sier Filip.

– Jeg var ekstremt nærme å være på topp i VM og var litt skuffet over VM-resultatene der og da. Jeg er fornøyd med å ha tatt store steg denne sesongen og har prestert godt fra mai til nå, sier Jakob.

Selv om det nå blir en litt roligere periode treningsmessig, gleder teamet seg allerede til neste sesong. Det blir en sesong med både EM og OL.

– Jeg føler jeg har nye å gå på. Både Henrik og Filip begynner å bli gamle. Sesongen 2020 skal bli tidenes sesong, sier Jakob.