Illustrasjonsfoto: Helge Sunde, Samfoto / NTB Scanpix).

Syv kjemper om milliardkontrakt ved Trønder- og Meråkerbanen

Syv entreprenører er prekvalifiserte for konkurransen om totalentreprisen for bygging av kontaktledningsanlegg (KL) og autotransformatorer (AT) på Trønder- og Meråkerbanen. Kontrakten har en verdi på en milliard.

De prekvalifiserte er Baneservice AS, Elecnor S.A, ELTEL Networks AS, Infranord Norge AS, NRC Rail Norge AS, Torpol S.A og Veidekke Entreprenør AS.

− Vi er veldig godt fornøyd med oppslutningen. Det er både store og anerkjente norske og utenlandske entreprenører blant de prekvalifiserte, forteller prosjektleder Bente Langeland Roheim i Jernbaneverket i en pressemelding.

Entreprenøren som blir valgt vil gå inn i en samspillsfase med Jernbaneverket og SWECO som allerede er valgt som rådgiver for detaljplanlegging i prosjektet. SWECO vil deretter bli underlagt totalentreprenøren som rådgiver i byggeplan- og utførelsesfasen.

Oppdraget omfatter bygging av KL-anlegg med langsgående AT-kabler med 2 x 15 kV spenning langs hele strekningen. Ved ca hver tiende kilometer plasseres autotransformatorer i egne kiosker for å vedlikeholde samme spenning på hele strekningen mellom to omformerstasjoner.

Prosjektet har en tydelig miljøprofil, hvor strenge krav til miljø er et av tildelingskriteriene. Alle de prekvalifiserte er sertifisert i henhold til ISO-14001, som er systemstandarden for miljøledelse.

− Vi håper alle leverer tilbud for å få en god konkurranse, avslutter Roheim.