Fra venstre: Adm. direktør i Sweco Grete Aspelund, Seniorpartner i Arcasa Per Erik Martinussen, divisjonsdirektør arkitektur og byutvikling i Sweco Eva Lothe, Partner og kreativ leder i Arcasa Frode Smørdal og daglig leder i Arcasa Anne Cathrine Lund-Steigedal.
Fra venstre: Adm. direktør i Sweco Grete Aspelund, Seniorpartner i Arcasa Per Erik Martinussen, divisjonsdirektør arkitektur og byutvikling i Sweco Eva Lothe, Partner og kreativ leder i Arcasa Frode Smørdal og daglig leder i Arcasa Anne Cathrine Lund-Steigedal.

Sweco kjøper nytt arkitektselskap

Sweco kjøper Arcasa Arkitekter. Selskapet har 70 ansatte og omsatte for 125 millioner i 2021.

Gjennom oppkjøpet av Arcasa, blir Swecos arkitekturdivisjon Norges tredje største arkitektkontor.

– Arcasa Arkitekter er et solid arkitektbyrå med svært kompetente ansatte som har levert en rekke gode prosjekter, skriver Sweco i en melding om oppkjøpet.

Hoveddelen av virksomheten til Arcasa er innen boligutvikling, med en betydelig andel plan- og reguleringssaker.

– For å forme fremtidens bærekraftige nabolag, må vi jobbe tverrfaglig. I 2020 ble arkitekturkontoret og boligspesialisten TAG en del av Sweco. Nå styrker vi designmiljøet vårt ytterligere, og ønsker Arcasa Arkitekter velkommen til oss, sier Swecos administrerende direktør, Grete Aspelund, i en kommentar om arkitekthandelen.

125 millioner

Arcasa har 70 ansatte og hadde en omsetning på 125 millioner kroner i 2021. Arcasa står blant annet bak prosjekter som Rolfsbukta på Fornebu, Eufemias Hage, Millskvartalet, Karenslyst allé 49, Oslo K i Kværnerbyen og Parallell på Løren.

– Vi har over en periode vurdert muligheten for å inngå et strategisk samarbeid med et større kompetansemiljø og mener Sweco blir en god eier for Arcasa Arkitekter. Sweco har definert bærekraftig arkitektur og byutvikling som satsningsområder. I Europas største ingeniør- og arkitektmiljø, er det ingen tvil om at vi får utviklet oss videre, sier daglig leder i Arcasa Arkitekter, Anne Cathrine Lund-Steigedal.

Følger opp TAG-oppkjøp

Arcasa-oppkjøpet er det andre arkitektoppkjøpet Sweco gjør på kort tid. Høsten 2020 kjøpte Sweco TAG Arkitekter og opprettet samtidig divisjonen arkitektur og byutvikling.

Med overtakelsen av Arcasa Arkitekter blir Sweco et av de største miljøene for arkitekter, landskapsarkitekter og byutviklere i Norge med til sammen 180 ansatte under merkenavnet Sweco Architects.

– Med de ledende miljøene innen boligarkitektur og byutvikling i Norge samlet i Sweco Architects, får vi en god plattform for å spisse oss enda mer innen boligarkitektur og byutvikling, og utvikle oss innen næringsprosjekter. Slik sikrer vi kundene våre tilgang på flere ressurser og supplerende kompetanse, og de dyktige medarbeiderne våre større utviklingsmuligheter, sier divisjonsdirektør for arkitektur og byutvikling, Eva Lothe.