Nils Thomas Lien, Peter Hougen og Fredrik Torgersen etablerer Montin Eiendom, og får med seg Helene Høvik Amland.

Stor-Oslo-partnere danner nytt eiendomsselskap

- Vi har hatt mange spennende og innholdsrike år som partnere i et av Norges største og ledende eiendomsutviklingsselskaper. Nå gleder vi oss til nye utfordringer i egen regi i nyetablerte Montin Eiendom.

Det sier de tre tidligere partnerne i Stor-Oslo Eiendom, Nils Thomas Lien, Peter Hougen og Fredrik Torgersen. Trioen har hatt en aktiv rolle i utviklingen av Stor-Oslo Eiendom, et av Oslos ledende utviklingsselskaper innenfor bolig og kontor med en samlet utbyggingsverdi på 15 milliarder kroner. Styrket med Helene Høvik Amland, starter teamet nå managementselskapet Montin Eiendom AS og investeringsselskapet Montin Investor AS. Montin Eiendom planlegger å ansatte ytterligere 1-2 nye medarbeidere i løpet av 2016.

- Vår kompetanse er innenfor tilrettelegging og utvikling av bolig- og næringseiendom i Oslo-regionen. Vi skal finne gode forretningsmuligheter samt levere management tjenester. Gjennom Montin Investor AS investerer de tre partnerne tilsammen 75 millioner kroner som de skal investere i prosjekter sammen med våre samarbeidspartnere. Dagens investeringsklima er meget utfordrende, og vi er ydmyke og tålmodige i jakten på riktige forretningsmuligheter for oss og våre medinvestorer, sier Torgersen.

De tre tidligere seniorpartnerne har inngått en samarbeidsavtale med Stor-Oslo Eiendom, hvor trioen skal arbeide videre med ni av prosjektselskapene som har blitt etablert gjennom Stor-Oslo Eiendom de siste årene. På denne måten ivaretas alle parters interesser i prosjektselskapene på en god måte. Montin Investor AS er også eier i samtlige ni prosjektselskaper.