Foto: Jonas Fossing/Varden / NTB scanpix

Skogbrann i Skien er under kontroll

Skogbrannen ved Nisterudbrua i Skien er sent søndag kveld under kontroll. Det kan imidlertid ta lang tid å få slukket brannen.

Det er skog og terreng på Vindmyråsen i nærheten av Nisterudbrua som er i brann, og rundt klokka 19 var om lag 30 mål skog og kratt i brann, ifølge Varden.

Ved 22.30-tiden opplyste Bane Nor at brannen var under kontroll, men at både brannvesen og mannskap fra Bane Nor ville være på stedet gjennom natten.

Brannstedet er like ved Bratsbergbanen, som går mellom Porsgrunn og Notodden, og togtrafikken ble stanset. På grunn av flere tilfeller av solslyng mellom Skien og Nordagutu kommer banen imidlertid til å være stengt en stund. Bane Nor kommer med ny prognose mandag kveld.

Røyken fra brannen var synlig på lang avstand. Sivilforsvaret er kalt ut for å bidra, og også politiet og Røde Kors hadde mannskaper på stedet.

– Det er vanskelig å få kontroll på en skogbrann med dette været, sier oppdragsleder Tommy Eriksen fra Sørøst politidistrikt til NRK. Han sier slukningsarbeidet kan vare i flere dager.

Vurderte evakuering

Det ble meldt om vanskelige slukkeforhold, ettersom det er bratt og ulendt terreng i området. To brannhelikopter ble satt i slukkingsarbeidet.

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til bebyggelse, men politiet har vurdert om fire boliger ved Nisterud stasjon måtte evakueres som følge av røyken fra skogbrannen. Politiet har informert beboerne om at veien vil være sperret sørover inntil videre, og at det kan bli røykfylt i området.

Stengt vei

Fylkesvei 44, Valebøveien, ble stengt på grunn av røyken, men åpnet igjen søndag kveld.

Politi- og brannvesen fikk melding om brannen litt før klokken fire søndag ettermiddag. Årsaken er foreløpig uklar.