Tomten ligger tett på Bybanen, og har alt man trenger i hverdagen i umiddelbar nærhet
Tomten ligger tett på Bybanen, og har alt man trenger i hverdagen i umiddelbar nærhet

Skanska kjøper tomt i Bergen - satser på boligutvikling

Skanska øker satsingen på boligutvikling i Bergen med tomtekjøp på Skjoldskiftet.

– Vi har vært på utkikk etter en slik tomt i Bergen en stund, og satser bevisst på å befeste en større rolle som utvikler i området. Tomten på Skjoldskiftet passer strategisk godt inn i landbanken vår og vil være en del av en større satsing i Bergen. Det er et stort potensiale for å utvikle gode boligområder i områdene rundt Bybanen i Bergen, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik, i en pressemelding.

Tomten ligger tett på Bybanen, like i nærheten av barnehage, matbutikk, skole og treningssenter.

– Dette er en spennende tomt som vi har store og ambisiøse planer for. Vi har høye klimaambisjoner, men også et stort fokus på å skape et sosialt og inkluderende sted å bo. Dette vil spille en viktig rolle når vi skal i gang med utviklingen sammen med LINK arkitekturer. Leilighetene som skal bygges skal passe til boligkjøpere i alle aldersgrupper og i alle livets situasjoner, og vi må derfor sørge for at området rundt også gjenspeiler dette, sier prosjektsjef i Skanska Eiendomsutvikling, Arild Halseth, i meldingen.

Skanska ønsker å utvikle boligprosjekter i partnerskap med andre aktører, og jakter både flere tomter og partnere.

– Det var viktig og gledelig å lande tomten på Skjoldskiftet, Nå skal vi aktivt lete videre etter flere spennende tomter i Bergen, sier Magnus Ervik Fossheim, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, i meldingen.