E39 Bårdshaug bru i Orkanger. Foto: Statens vegvesen
E39 Bårdshaug bru i Orkanger. Foto: Statens vegvesen

Skadet E39-bru holdes helstengt: – Sikkerheten må komme først

Det jobbes med å sjekke ut flere teorier for hva som har skapt setningen på pilarene for E39 Bårdshaug bru i Orkanger. Brua holdes helstengt minimum ut denne uka.

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

E39 Bårdshaug bru ble stengt fredag 26. januar etter at det ble avdekket setninger på brupilarene i akse fem under de pågående vedlikeholdsarbeidene ved brua. Setningen gjør at det ikke er kontakt mellom pilartoppen og brubjelken, ifølge Vegvesenet.

Samarbeider for å avdekke årsak

Statens vegvesen, prosjekterende konsulent COWI, Vegdirektoratet og hovedentreprenør BMO Entreprenør AS, samarbeider tett for å avdekke hva som har skjedd med brua. Det modelleres beregninger av spenn, trykk, laster og grunnforhold, skriver Vegvesenet.

– Det er viktig at vi identifiserer årsakssammenhengen slik at vi kan velge rett løsning, understreker fungerende seksjonsleder Håkon Ødegård Alstad i Statens vegvesen.

– Sikkerheten må komme først

Vegvesenet har stor forståelse for utålmodigheten.

– Vegvesenet beklager ulempene, men sikkerheten må komme først. Det vil ikke bli satt trafikk på brua før vi vet årsaken til setningen og har en løsning som vi er trygge på, sier Alstad.

– Vi har nytt statusmøte onsdag ettermiddag og vil komme tilbake med mer informasjon torsdag morgen. Da håper vi at vi vet mer om årsakssammenheng, mulig løsning og varigheten for helstengingen, tilføyer han. 

De omfattende vedlikeholdsarbeidene for E39 Bårdshaug bru i Orkanger har pågått siden begynnelsen av november 2023 og skal vare til oktober 2024. Framdriften er foreløpig lite påvirket, ifølge Vegvesenet.

Ber kjørende ta hensyn

 Tilbakemeldingene er at trafikken går greit på omkjøringen via Gammelosveien, men det oppfordres til at kjørende er oppmerksomme og tar hensyn., skriver Vegvesenet.

Alstad minner om at gangbrua som går parallelt med Bårdshaug bru er åpen og helt trygg å bruke for gående og syklende.