I slike veggkonstruksjoner kan det være vanskelig å vurdere om og hvor man skal benytte dampsperre, eller om man må bruke andre fuktsikringsmetoder. Illustrasjon: SINTEF Byggforsk

SINTEF inviterer til dampsperretreff

SINTEF Byggforsk inviterer til gratis fagtreff om riktig bruk av dampsperre.

Det skriver SINTEF i en pressemelding mandag.

Fagtreffet arrangeres tirsdag 28. april hos SINTEF Byggforsk i Oslo.
Tre av fire byggskader skyldes fukt, og utett dampsperre kan være en av årsakene. Skadene blir ofte ikke synlige før 5-10 år etter at fuktsikring av vegg eller tak er feil utført.
Ved rehabilitering av boliger er det ikke mulig å vurdere riktig løsning uten å ha god kjennskap til den opprinnelige konstruksjonen. Mange boligeiere har inngående kunnskap om egen bolig, og flere og flere skaffer seg innsikt om tekniske løsninger og bruksområder gjennom Byggforskserien og produktdokumentasjon fra SINTEF, heter det i pressemeldingen.
– For å vite mer enn kunden din, må du som utførende også vite i hvilke tilfeller det er bedre å ikke bruke dampsperre, sier seniorrådgiver Anders Kirkhus i SINTEF Byggforsk.

– Det er dessverre mange useriøse aktører i byggenæringen, og det er vanskelig å konkurrere med disse på pris. Oppdatert kompetanse derimot, er et fortrinn som vil lønne seg for både deg og kunden din, fortsetter Kirkhus.
Pustende hus, dampbrems og smart dampsperre har, ifølge pressemeldingen fra SINTEF, vært aktuelle begreper i flere år uten at alle nødvendigvis vet hva det innebærer.

Gale forestillinger hos både huseiere og håndverkere har ført til kostbare fuktskader, skriver SINTEF.
Fagtreffet blir det første av flere planlagte arrangementer hvor SINTEF Byggforsk inviterer bransjen for å presentere og diskutere aktuelle temaer og nyheter fra Byggforskserien.

Les mer om arrangementet her