Selvaag Eiendom Thomas Thorstensen leder for teknologi og bærekraft. Foto: Selvaag Eiendom
Selvaag Eiendom Thomas Thorstensen leder for teknologi og bærekraft. Foto: Selvaag Eiendom

Selvaag Eiendom bytter til LED på alle eiendommer

Selvaag Eiendom reduserer energiforbruket med 40 prosent når alle eiendommene går over til LED-belysning.

Til sammen skal rundt 20.000 lyskilder byttes ut og erstattes med LED-belysning. Det omfattende arbeidet er nå godt i gang for flere av de største eiendommene, skriver selskapet i en pressemelding.

– Våre eiendommer består av leietakere i ulike bransjer og næringer. Felles for alle disse er viktigheten av riktig belysning som bidrar til å skape godt arbeidsmiljø, optimale arbeidsforhold og gode kundeopplevelser. Samtidig er det en kostnad for leietakerne våre. Med høye energipriser og mye fokus på kraftproduksjon må vi som gårdeiere finne løsninger som bidrar til fornøyde leietakere. Med LED får vi et kinderegg. Det reduserer energiforbruket og har lengre levetid, noe som er direkte kostnadsbesparende. I tillegg har det en miljøgevinst utover lavere energibehov fordi det erstatter tradisjonelle lysrør som inneholder skadelige miljøgifter. Vi er også opptatt av å gjenbruke så mye som mulig av styringssystemene, sier leder for teknologi og bærekraft, Thomas Thorstensen i Selvaag Eiendom i meldingen.

De har inngått et samarbeid med Light House, som gjennomfører utskiftningene og står for oppfølging i driftsfasen.

– I samarbeid med Selvaag Eiendom har vi utviklet en skreddersydd rapporteringsmal som gir detaljert oversikt over belysningsanleggene i byggene. Denne malen gir også muligheten til å vurdere ulike alternativer for LED-belysning og beregne den potensielle energibesparelsen. Dette initiativet vil ikke bare redusere kostnadene, men også forbedre kvaliteten og komforten av belysningen, som igjen vil øke effektiviteten, trivselen og sikkerheten i byggene, sier kundeansvarlig i Light House, Simen Abrahamsen i samme melding.