Styreleder Torbjørn Seielstad i Seielstad Holding og konsernleder Marthe Lie i Are Treindustrier. Foto: Gausdal Landhandleri
Styreleder Torbjørn Seielstad i Seielstad Holding og konsernleder Marthe Lie i Are Treindustrier. Foto: Gausdal Landhandleri

Seielstad Holding kjøper Are Treindustrier Ringsaker

Seielstad Holding AS har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Are Treindustrier Ringsaker AS. Selger av aksjene er Are Treindustrier AS.

Are Treindustrier Ringsaker AS har produksjon i Næroset i Ringsaker og er samlokalisert med sagbruket RingAlm Tre AS. Produksjons- og kontorlokaler leies av RingAlm Tre AS. 

– Organisasjonen består av syv operatører og fire prosjektingeniører. Selskapet omsatte i 2022 for cirka 27 millioner kroner. Seielstad Holding anser at selskapet har et potensiale for vekst i både volum og lønnsomhet i en attraktiv verdikjede, heter det i en pressemelding.

– Kjøpet av Are Treindustrier Ringsaker AS er et ledd i å posisjonere konsernet Seielstad Holding for å ta ut en større andel av verdikjeden som blant annet selskapet Gausdal Landhandleri AS er en del av. Fra før eier Seielstad Holding en betydelig eiendomsportefølje, Gausdal Landhandleri med 25 varehus, Gausbygg Outlet med tre varehus, Skog og Hage med fire butikker, eierskap inn i Toten Transport, eierskap inn i malingsgrossisten Ole Moe, Lillehammer Stillas og Gausdal Landhandleri Transport AS, sier styreleder Torbjørn Seielstad i Seielstad Holding i meldingen.

– Gausdal Landhandleri har i flere år utredet muligheter innenfor byggsystemer. For selskapet vil eget produksjonsanlegg for takstoler og precut gi grunnlag for å ta ut konsernsynergier på flere områder som salg, logistikk og innkjøp. Selskapet anser det som strategisk viktig å ha tilgang til ingeniørtjenester innad i konsernet. Investeringen er viktig for våre kunder, vi fortsetter og utvider driften på stedet og beholder de ansatte, sier daglig leder Audun Løhre i Gausdal Landhandleri.

– Salget av Are Treindustrier Ringsaker AS er et ledd i konsolideringen av vår produksjon på Østlandet, der vi ønsker å konsentrere videre satsing ved vårt anlegg i Askim der vi har tomt og gode utvidelsesmuligheter. I den forbindelse er vi meget godt fornøyde med å ha funnet en ny, lokal og sterk eier i Seielstad Holding som kan bidra til at virksomheten på Ringsaker kan fortsette sin gode utvikling og med dette ivareta lokale arbeidsplasser og kompetanse, legger konsernleder Marthe Lie i Are Treindustrier til

– Overtagelsen skjer umiddelbart, men i en overgangsperiode vil Are Treindustrier konsern bistå med systemstøtte og noe administrative tjenester, heter det videre i meldingen.