Illustrasjonsfoto.

Seby bygger om på Sogn Studentby

Veidekkes datterselskap Seby AS skal rehabilitere og bygge om 176 leiligheter i Sogn Studentby for Studentsamskipnaden SiO.

Kontrakten er en totalentreprise i samspill der foreløpig kontraktssum er estimert til 130 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

Oppdraget omfatter innvendig ombygging av eksisterende leiligheter i to studentboligbygg. I hovedsak betyr det ombygging fra bofelleskap hvor fire, fem personer har delt kjøkken og bad til ett-roms leiligheter med eget bad og kjøkken. Videre skal det etableres balansert ventilasjon og all teknisk infrastruktur i de to byggene skal skiftes ut. Det blir også noen endringer i bærekonstruksjoner med åpninger i bærende vegger og nødvendige branntekniske tiltak.

- Vi takker for oppdraget og ser fram til å ta fatt på nok et flott samspillsprosjekt i samarbeid med SiO. De bærekraftige løsningene i alle fasene av byggeprosjektet er i tråd med Seby og Veidekkes miljøambisjoner, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby AS i meldingen.

Prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass. Byggestart er planlagt i juli 2021 med ferdigstillelse i mai 2022.