Foto: PAN TretopphytterFoto: PAN TretopphytterFoto: PAN TretopphytterFoto: PAN TretopphytterFoto: PAN TretopphytterFoto: PAN TretopphytterFoto: PAN TretopphytterFoto: PAN Tretopphytter

Se luksus-trehyttene heises på plass i Finnskogen

Denne uken ble de to designerhyttene til PAN Tretopphytter heist på plass i skogen på Gjesåsen i Åsnes.

NRK Hedmark og Oppland var først ute med å omtale saken.

Se video i bunnen av artikkelen.

Hyttene veier 14 tonn hver, og står på solide stålfundamenter åtte meter oppe i lufta. Fundamentene er også boret over seks meter ned i fjellet, og er konstruert for å tåle en dobbel orkan.

Det er Flisa-selskapet Armec som har levert stålfundamentene, og Terje Nymoen AS har stått for utførelse av hyttene, samt betongarbeid.

– Disse hyttene er helt spesielle. Vi vet ikke om at det finnes sånne byggverk noe sted i verden, sier medgründer Kristian Rostad.

Sammen med Christine Mowinckel flyttet han fra Oslo til familiens slektsgård i Åsnes i Hedmark, men innså at de måtte finne på noe nytt hvis de skulle kunne leve av gården og bli boende.

– Vi kom opp med mange rare og ville ideer. Men det er så mye fin natur her og innover Finnskogen, så vi endte opp med tretopphyttene og har etablert selskapet Pan Tretopphytter, sier Rostad til NRK.

Hyttene får utsikt over Gjesåssjøen og naturen omkring. De blir luksuriøse, med innlagt vann og strøm, bad og fullt utstyrt kjøkken. Arkitekt Espen Surnevik, som blant annet var arkitekten bak Våler kirke, har tegnet hyttene.

– Det måtte bli litt annerledes. Vi måtte ha en tydelig visjon, og da valgte vi et nytt konsept, noe vi kunne tenke oss å besøke selv, sier Christine Mowinckel.

– Vi har gjort det så komfortabelt som mulig, slik at det blir et enkelt opphold som passer for alle, supplerer Rostad.

Paret har investert 10 millioner kroner i prosjektet og planlagt det i snart to år. De har fått nesten en million i støtte fra Innovasjon Norge i til legg til støtte fra lokale næringsfond i Åsnes, men mesteparten er egenkapital og lån.

Bookingen av hyttene startet fredag 3. august.