Illustrasjon: SchücoIllustrasjon: SchücoIllustrasjon: SchücoIllustrasjon: SchücoIllustrasjon: SchücoIllustrasjon: SchücoIllustrasjon: SchücoIllustrasjon: Schüco

Schüco lanserer nytt elementfasadesystem

Aluminiumfasaden UDC 80 fra Schüco skal legge til rette for rask og plassbesparende levering og installasjon i høyhus.

Det skriver Schüco i en pressemelding tirsdag.

Schücos nye elementfasadeplattform i aluminium, UDC (Unitized Dynamic Construction), muliggjør, ifølge pressemeldingen, høy designfrihet også når fasadene leveres som ferdige, komplette elementer. De tre systemvariantene som Schüco presenterte på BAU 2019 i München, forventes å være tilgjengelig for salg ved utgangen av første halvdel av 2019.

Schüco UDC 80 er en del av fasadeplattformen med samme navn. Skalerbare og testede systemkomponenter danner grunnlaget for et bredt spekter av standardiserte applikasjoner og prosjekttilpasset utforming av elementfasaden. Produktporteføljen inneholder ulike designvarianter med hensyn til rammeoptikk. Med en profilbredde på 80 millimeter oppnår fasaden, ifølge pressemeldingen, maksimal transparens. Som designvariant finnes dekklister som gir en smalere profilbredde på 65 millimeter. Det kan bygges elementer på opptil tre ganger fire meter og med en maksimal vekt på ett tonn.

Schüco aluminiumfasade UDC 80 oppnår, ifølge pressemeldingen, Uf-verdier ned til 0,86 W/(m²K). Kombinert med Schüco ZIP design screen, en ny solskjerming av tekstil med profilintegrerte føringsskinner, reduseres behovet for kjøling uten at det går utover fasadens design.

Schüco UDC 80 kan kombineres med Schüco UDC 80 CV, som har skjulte senk-klapp- eller parallelt utadslående åpningsvinduer. Elementer med faste glass og åpningsvinduer fra utsiden fremstår fra utsiden som like. På innsiden vil kun vindusvriderne røpe hvilke felt som kan åpnes.

Schüco UDC 80 SG fremstår, ifølge pressemeldingen, på utsiden med en glatt structural glazing-fasade uten dekklister. På innsiden fremstår elementfasaden med en profilbredde på kun 80 millimeter. Denne skal gi mulighet for horisontalt forskjøvne elementer, utenpåhengte dekorkomponenter eller skråstilte sprosser. Vindusserien Schüco AWS 114 SG åpner for implementering av senk-klapp- eller parallelt utadslående vinduer. Step-glass sikrer en sømløs integrering av som implementeres i fasadeelementet allerede på fabrikk, heter det i pressemeldingen.

Vindu- og fasadeleverandøren inviterer til frokostseminar 28. mars i Oslo hvor de blant annet vil vise frem den nye elementfasaden.