Salto Eiendom er Norges fjerde største kjøpesenterselskap.

Schage Eiendom kjøper Salto

Schage Eiendom overtar kjøpesenterselskapet Salto Eiendom med virkning fra november 2015.

Det skriver Schage Eiendom i en pressemelding via byrånettsidenntbinfo.no.

Salto ble lagt ut for salg i januar i år. Til tross for en rekke attraktive bud og i konkurranse med andre kjøpere, skal Schage Eiendom ha bestemt seg for å by på alle aksjene i selskapet, heter det i meldingen.

Administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom.

Norges fjerde største kjøpesenterselskap, Salto Eiendom, har i 2015 vært igjennom en omfattende salgsprosess tilrettelagt av Pangea Property Partners og advokatfirmaet BAHR. Det har, ifølge pressemeldingen fra Schage Eiendom, vært stor interesse for selskapet, både lokalt og internasjonalt. Schage Eiendom skal ha valgt å takke nei til budene som har kommet på Salto Eiendom, og heller kjøpe ut øvrige aksjonærer på en brutto verdsettelse rundt 5 milliarder kroner.

– Under prosessen har vi blitt mer og mer positive til selskapet, og ser store muligheter fremover. Salto er et av de mest attraktive og spennende eiendomsselskapene i Norge, og vi mener det fremover ligger et betydelige potensial for verdiskapning i virksomheten, særlig knyttet til ekspansjonsplanene. Vi har god kapasitet i Schage Eiendom, og vi ville ikke la denne muligheten gå fra oss, selv om konklusjonen var noe annerledes enn da prosessen startet, uttaler administrerende direktør i Schage Eiendom, Egil Svoren, i pressemeldingen.

Salto disponerer, ifølge meldingen, 19 eiendommer fordelt på 307.000 kvadratmeter, og har en forventet butikkomsetning på 6,1 milliarder kroner i 2015.

Frem til overtagelsen har Schage Eiendom vært største aksjonær, med 57 prosent av aksjene. Etter utkjøpet av de øvrige hovedaksjonærene - Varner Kapital (26 prosent), AVA Invest (6 prosent) og Sportsmagasinet (5 prosent) - kontrollerer Schage Eiendom 94 prosent av selskapet. Schage Eiendom opplyser at selskapets øvrige aksjonærer vil få samme tilbud som hovedaksjonærene.

I forbindelse med Schages overtakelse av Salto, slutter Arne Vannebo som administrerende direktør, og erstattes av Petter Falkgård Andersen fra Schage Eiendom, heter det i pressemeldingen.