VOKSER: Ole Dalsgård Nielsen (t.v), Birgit Rognstad og Nis Skovholt i Superwood melder om stor interesse for miljøvennlig impregnert grankledning på årets Bygg Reis Deg.

Foto: Svanhild Blakstad

Satser på kledning i supertre

Med miljøvennlig, impregnert gran satser danske Superwood på å ta et jafs av det norske markedet for kledning.

Det er første gangen Superwood deltar på Bygg Reis Deg, ettersom selskapet ble stiftet så sent som i fjor. Superwood AS holder til i Hurdal og er eiet av Flaen Sag & Høvleri og danske Superwood.

I Danmark har selskapet eksistert i mange år, hvor de har utviklet og patentert en teknologi til gjennomimpregnering av tre uten bruk av tungmetaller og oppløsningsmidler. Metoden gjør at treet blir sikret mot råte og sopp fra innsiden og ut.

På tross av kort fartstid i Norge har selskapet allerede gjort seg bemerket med leveranser til flere store prosjekter, blant annet kledning til økolandsbyen i Hurdal, som i løpet av de nærmeste årene vil romme 175 boliger.

- Selv om vi er små og har liten stand her på messen, har vi opplevd stor interesse de to første dagene. Det gjelder både fra privatpersoner, entreprenører og arkitekter. Det er tydelig at mange har  lest om oss i ulike medier, blant annet i Dagens Næringsliv, sier Nis Skovholt i Superwood.

Hurdalsbedriften Flaen Sag & Høvleri høvler, sorterer og maler all Superwood for det norske markedet. Selve impregneringen foregår på Superwoods anlegg i Danmark.

Superwood i Norge opplever nå så stor pågang at de har utvidet staben med en ansatt, opplyser Skovholt.

Han forteller også at Superwood nå selges som lagervare gjennom en rekke byggvareutsalg i Norge.