Foto: Sandvik
Foto: Sandvik

Sandvik lanserer 50 tonns elektrisk dumper

Sandvik lanserer nå sin nye TH550B, en 50-tonn batteri-elektrisk dumper.

Sandvik har lang erfaring med å designe og produsere utstyr for gruveindustrien, og med TH550B vil de kombinere velprøvde løsninger og tredje generasjons BEV-teknologi.

– Dumperen er designet for å best utnytte den innovative teknologien til Artisan sin batteripakke og elektriske drivlinje, noe som muliggjør full utnyttelse av mulighetene som batteriteknologien gir, skriver selskapet i en pressemelding.

– Ettersom batteriets kapasitet ikke er avhengig av begrensninger i gruveventilasjon, kan de kraftigste tilgjengelige elektriske motorene brukes. Sandvik TH550B elektrisk drivverk gir 540kW kontinuerlig effekt og 6400Nm kontinuerlig dreiemomenteffekt, noe som gir høy akselerasjon og raske rampehastigheter for kortere syklustider, heter det i meldingen.

Sandvik TH550B, som ble introdusert på MINExpo International 2021 i Las Vegas, bygger på forgjengeren, Artisan Z50. I tillegg til Sandvik TH550B inkluderer utvalget av Sandvik sine batteri-elektriske lastere og dumpere en 18-tonners LH518B-laster samt 4-tonn A4 og 10-tonn A10 fra Artisan-linjen. Sandvik skal fortsette å utvikle ytterligere batteri-elektriske lastere og dumperer i andre størrelsesklasser, inkludert en 65-tonn batteridumper i nær fremtid.