Ny byråd for næring og eierskap, Victoria M. Evensen, stor for den offisielle markeringen av rivestarten på Lambertseter sykehjem. Foto: Omsorgsbygg

Rivestart for Lambertseterhjemmet

Byråd for næring og eierskap, Victoria Maria Evensen, markerte torsdag rivestarten på Lambertseterhjemmet.

Mot slutten av 2022 skal et miljøvennlig, nytt og hensiktsmessig sykehjem med 130 plasser stå klart til å tas i bruk, skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

Det nye Lambertseterhjemmet blir på 14.700 kvadratmeter med 130 gode sykehjemsplasser og et dagsenter for 20 brukere. Bygget er dimensjonert til 220 ansatte. Med totalt 6,6 mål tomt blir det også gode utearealer, som inkluderer en sansehage på bakkeplan, ute- og oppholdsarealer på hver etasje og to takterrasser.

- Et av hovedmålene til Omsorgsbygg er å bygge, drifte og forvalte miljøvennlige bygg med inneklima i verdensklasse. Det innebærer blant annet at vi må sette et minst mulig fotavtrykk når vi bygger, sa administrerende direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler.

- Lambertseterhjemmet skal bygges fossilfritt, med ambisjon om mest mulig utslippsfri byggeplass. Det ferdige bygget skal miljøsertifiseres til BREEAM Excellent. Like viktig som å bygge miljøvennlig er at bygget oppleves som godt å være i, for både beboere og ansatte. Vi har hatt god brukermedvirkning, og er trygge på at vi når effektmålene våre, la han til

Det er HENT som er kontrahert som entreprenør, og med seg har de AIP og AF Decom som skal stå for rivingen. LINK Arktitektur er arkitekt og landskapsarkitekt.

- Omsorgsbygg er den offentlige byggherren vi har hatt flest prosjekter med de siste årene, og de er heldigvis en krevende byggherre. Det liker vi, og gjør at vi som entreprenør ytterligere kan forbedre oss. Oslomodellen setter også ambisiøse krav, og det motiverer oss som er med i prosjektene. I tillegg er dette er et samspillsprosjekt. Samspill er ikke først og fremst en kontraktsform - det representerer i større grad en holdning og en arbeidsmetodikk for hvordan vi skal løse prosjektet i fellesskap, sier konserndirektør for Kalkulasjon og Innkjøp i HENT, Jon Wefald i meldingen.