Administrerende direktør Leif-Martin Drange (t.h.) er godt fornøyd med å få Utleiesenteret og administrerende direktør Knut Grothaug med på Rentas lag i Norge. Foto: Torbjørn Tandberg
Administrerende direktør Leif-Martin Drange (t.h.) er godt fornøyd med å få Utleiesenteret og administrerende direktør Knut Grothaug med på Rentas lag i Norge. Foto: Torbjørn Tandberg

Renta kjøper Utleiesenteret

Finske Renta Group kjøper Utleiesenteret, som er en av Østlandets største aktører på utleie av maskiner og utstyr til byggenæringen.

Det nordiske milliardkonsernet får etter oppkjøpet 350 medarbeidere og 19 anlegg i Norge, og har i tillegg virksomhet i Finland, Sverige, Danmark og Polen. Omsetningen ventes å passere 900 millioner kroner. Utleiesenteret har avdelinger i Drammen, Oslo, Kongsberg og på Gardermoen, omsetter for cirka 300 millioner kroner og sysselsetter ca. 80 medarbeidere. Selskapet er et av de ledende i bransjen på Østlandet, skriver selskapet i en pressemelding.

– Utleiesenteret har vist solid utvikling og god lønnsomhet over tid. Selskapet har en meget sterk markedsposisjon på Østlandet, et godt omdømme, en tydelig grønn profil, oppdatert maskinpark og et servicenivå kundene setter stor pris på. At selskapet har lagt vekt på å sikre lokal forankring, passer oss perfekt. Lokal forankring og profil står sentralt i vår forretningsstrategi, sier administrerende direktør for Rentas virksomhet i Norge, Leif-Martin Drange.

Han understreker at Utleiesenterets avdelinger har gunstig beliggenhet, både fordi de ligger i aksen der det er stor bygge- og anleggsaktivitet, og fordi de kompletterer Rentas egne anlegg på Østlandet.

– Dette er helt i tråd med utviklingen i bransjen og markedet. Anleggene blir større, spesialiseringen øker og kravene til de avanserte digitale og teknologiske løsninger er store og økende. Å være en del av en offensiv og internasjonal aktør, er den beste posisjonen å være i med tanke på videre vekst, sier administrerende direktør i Utleiesenteret, Knut Grothaug i meldingen.

Alle ansatte i Utleiesenteret beholder jobben og lederne blir med videre. Selskapets avdelinger videreføres.