Administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange (midten), daglig leder i Myliftgruppen, Knut Rindal (t.v.) og daglig leder i MB Stillas, Kristian Borud. Foto: Stian Tandberg

Administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange (midten), daglig leder i Myliftgruppen, Knut Rindal (t.v.) og daglig leder i MB Stillas, Kristian Borud. Foto: Stian Tandberg

Renta kjøper Myliftgruppen

Myliftgruppen blir nå en del av det internasjonale konsernet Renta.

Myliftgruppen består av Mylift, MB Stillas og Mortens Kranservice.

– Overtagelsen forsterker Rentas posisjon på Østlandet kraftig og gjør selskapet til Norges største innen utleie, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Myliftgruppens hovedkontor ligger på Hamar. Gruppen har 220 ansatte og omsatte i 2022 for cirka 360 millioner kroner.

– Avtalen er strategisk viktig. Den gir oss tilgang til nye markeder på Østlandet og styrker oss på utleie og montering av stillaser. I tillegg får vi innpass i eventmarkedet, et nytt forretningsområde for oss, sier administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange, i meldingen.

Mylift AS har avdelinger på Hamar, Elverum og Gjøvik og et anlegg på Dal som dekker Stor-Osloregionen. Selskapet har 70 ansatte og omsatte i 2022 for cirka 208 millioner kroner. MB stillas AS har avdelinger på Lillehammer, Hamar og Skedsmo. Selskapet har 130 ansatte. Omsetningen i 2022 endte på 143 millioner kroner. Mortens Kranservice i Brumunddal ble en del av Myliftgruppen i fjor, og omsatte i 2022 for 26 millioner kroner og har 17 ansatte.

– Våre kjennetegn er tilgjengelighet, service og stabilitet. Vi oppfatter at Renta står for det samme. Det tiltaler oss og skaper forventninger om at vi sammen vil bli enda bedre, tilby kundene de beste løsningene og medarbeiderne våre de mest interessante arbeidsplassene, sier daglig leder i Mylift og leder av Myliftgruppen, Knut Rindal, i meldingenb. Han eier elleve prosent av selskapet. Hovedaksjonærer er Ørjan og Kjell Rune Petersson.

– For å være konkurransedyktig i dagens marked, er det viktig at apparatet «bak» også er det beste. Renta satser stort på logistikk og ligger helt i teten på digitalisering. Vi ser fram til å bli en del av et slikt system, sier Rindal i meldingen.

MB Stillas eies med 57 prosent av Mylift. Øvrige eiere er Kristian Borud, Ola Sondre Talåsen og Rune Myrvold som alle er ansatt i selskapet. Gründer og daglig leder Kristian Borud er tilfreds med å bli en del av noe større.

– Vi har satset aktivt for å gjøre stillasbyggerfaget mer attraktivt, og vi jobber målrettet med lærlinger og fagopplæring. MB Stillas er blant dem som har kommet lengst i bransjen når det kommer til 3D-modulering av stillas. Dette arbeidet er svært viktig for å kunne levere et sikkert, kostnadseffektivt og godt produkt. Med Renta på laget, vil vi bli en enda mer attraktiv arbeidsgiver, sier Borud.

De operative eierne og nøkkelpersonene i Myliftgruppen blir med videre når Renta nå overtar.

– Vi gleder oss til å være med på å utvikle Renta sammen med medarbeiderne våre som nå blir en del av et større faglig fellesskap med de muligheter det innebærer, sier Knut Rindal.