Konsernsjef Øivind Horpestad i NRC Group. Foto: NRC Group

Rekordhøy ordreinngang for NRC Group

NRC Group vant nye kontrakter verdt 1,2 milliarder kroner i andre kvartal i år, og bokfører med det en historisk høy ordrebok på 2,5 milliarder kroner.

Det skriver jernbaneutbyggeren i en pressemelding tirsdag.

Omsetningen i andre kvartal var, ifølge meldingen fra NRC, 581,6 millioner kroner, en økning på 15,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet var 43,0 millioner kroner, opp fra 22,9 millioner i andre kvartal i 2016. Driftsmarginen steg med det til 7,4 prosent, opp fra 4,5 prosent.

– Dette er et kvartal der vi har mottatt flere rekordstore ordrer. Vi har vært en aktiv konsolidator i Norden, og har lyktes godt med integrering av enhetene. Vi begynner nå å se gode resultater av det vi har arbeidet mot å skape, en ledende bane- og infraentreprenør som evner å ta på seg de virkelig store prosjektene, uttaler konsernsjef Øyvind Horpestad i pressemeldingen.

Ordreinngangen i andre kvartal utgjorde 1.231 millioner kroner, og ordreboken ved utgangen av juni var 2.451 millioner kroner, som er den høyeste ordrereserven noensinne for NRC Group. Selskapet vant sin historisk største kontrakt i kvartalet på 700 millioner kroner for grunnarbeid knyttet til Haga-prosjektet i Göteborg. Gruppen vil gjennomføre kontrakten i et konsortium med andre europeiske entreprenører. Den nest største kontrakten i kvartalet, også fra det svenske Trafikverket, var for sporfornyelse i Alingsås verdt rundt 172 millioner kroner. Kontrakten innebærer et bredt spekter av jernbanetjenester som grunnarbeid, spor, elektro og signal og telekom, skriver NRC i meldingen.

– Vi ser at prosjektene oftere gjennomføres som totalentrepriser og inkluderer flere fagdisipliner. Prosjektene vokser med det både i størrelse og kompleksitet, noe som stiller høyere krav til oss leverandører, forteller Horpestad.

Den 29. juni annonserte NRC-konsernet oppkjøpet av ALTi Bygg og Anlegg AS.

– Vi er på god vei med å bygge det konsernet vi sa skulle, og kan si oss veldig godt fornøyd med den grunnmuren vi nå har på plass, sier konsernsjefen i NRC Group.

Oppkjøpet av HAG Anlegg ble sluttført i løpet av kvartalet, mens både SBB- og ALTi-oppkjøpene ble endelig gjennomført i juli.