Administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge. Foto: Rejlers
Administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge. Foto: Rejlers

Rejlers øker omsetningen med 70 prosent

Rådgivningsselskapet Rejlers Norge leverte sitt beste tredje kvartal noensinne i år, med en omsetning på 68,8 millioner kroner.

Ifølge en pressemelding fra Rejlers denne uken, er omsetningen i tredje kvartal hele 70 prosent bedre enn fjorårets omsetning i samme periode. Driftsresultatet mer enn tredoblet seg, fra 1,9 til 5,9 millioner, heter det i meldingen.

– I Norge arbeider vi mye med alle former for elektrifisering og energioptimalisering. Med dagens strømpriser og prognosene for prisene fremover, er det stor etterspørsel etter vår ekspertise, sier administrerende direktør Petter Arnesen i Rejlers Norge.

Rejlers skriver videre i pressemeldingen at de i Norge også jobber bredt med prosjektering og dokumentasjon av alle former for infrastruktur og bygg.

– Infrastrukturprosjektene er i stor grad styrt av offentlige bevilgninger, endringer i lovverket og det langsiktige arbeidet med å elektrifisere stadig mer. Kortsiktig påvirker energisituasjonen oss positivt, men i et bærekraftperspektiv er den også med på å fremskynde endringer som lå litt lenger frem i tid. For konsekvensen av prisene er at eiere av bygg og anlegg tar kostnadene, men også besparelsene tidligere enn planlagt, sier Arnesen.

For årets ni første måneder var omsetningen i Norge 205 millioner kroner, mot 128 millioner kroner for samme periode i fjor. Driftsresultatet har økt fra 9,4 til 19,5 millioner kroner.

– Vi har vunnet flere kontrakter det siste kvartalet, blant annet med Telia, Elvia og JM. I tillegg er tallene for Omega Holtan, som vi kjøpte i april, nå inkludert, sier Arnesen.

Rejlers-konsernet omsatte for 778,4 millioner svenske kroner i tredje kvartal, og for hele året hadde konsernet en omsetning på 2,52 milliarder svenske kroner. Driftsresultatet for årets første ni måneder var på 195,5 millioner svenske kroner, opp fra 116 millioner svenske kroner i samme periode i fjor.