Kristian Reinertsen blir ny administrerende direktør i Aase Gruppen. Foto: Aase Gruppen

Reinertsen blir ny Aase-sjef

Kristian Reinertsen (36) tar over som administrerende direktør i Aase Gruppen.

Kristian Reinertsen kommer fra rollen som administrerende direktør i ÅF Engineering og skal lede 55 nye kollegaer i Aase Prosjekt og søsterselskapene Aase Teknikk og Aase Utvikling.

- Jeg er meget fornøyd med at Kristian Reinertsen har takket ja til stillingen. Han har bakgrunn både fra konsulent- og entreprenørvirksomhet, sier arbeidende styreleder Elisabeth Aase i en pressemelding.

Kristian Reinertsen tar over etter Marius Tunstad, som i september begynner i stillingen som ny byggherredirektør i Statsbygg.

- Jeg synes Aase er en veldig spennende virksomhet, som skiller seg ut med bredt tjenestespekter og høy kompetanse. At vi kan utvikle, gjennomføre og også investere i prosjekter, gir mange muligheter og høy troverdighet hos kunder. Jeg er også sikker på at dette bidrar til unike muligheter for utvikling av den enkelte i selskapet, sier Kristian Reinertsen til Aases egne nettsider.

Kristian Reinertsen, som var på plass hos sin nye arbeidsgiver 19. august, startet yrkeskarrieren i familiefirmaet Reinertsen AS som prosjektingeniør, og har hatt roller som prosjektøkonom, innkjøper, controller og prosjektleder.

I 2013 ble han Divisjonsdirektør for Reinertsen Divisjon Entreprenør (bygg og anlegg), som han ledet frem til salget til Veidekke i 2015.

I 2016 ble han ansatt som administrerende direktør i ÅF Engineering, et rådgiverselskap innen bygg, infrastruktur og arkitektur med 380 medarbeidere.

Han har en utdannelse i økonomi og ledelse fra University of Warwick (England), og skal starte på siste semester av Master i Teknologiledelse ved NTNU/NHH.