Solumstrand renseanlegg i Drammen. Foto: Rambøll

Rambøll Vann fikk stor Hedmark-kontrakt

Med en ny storkontrakt for Hedmark fylke tar Rambøll Vann posisjonen som Norges største på driftsassistanse for vann og avløp.

Kontrakten med Hedmark er en omfattende og langsiktig jobb, med mulig forlengelse opp til åtte år. Dette er den andre store kontrakten Rambøll Vann har vunnet på kort tid. I fjor vant selskapet en stor avtale på driftsassistanse i Follo-området.

- Vi er svært fornøyde med denne utviklingen, som skyldes at vi har hatt et høy fokus på utvikling og effektivisering av driftsassistanse de siste årene, sier direktør Turid P. Ødegaard i Rambøll Vann.

- Samtidig har vi økt brukervennligheten og forenklet systemene våre. Blant annet har vi utviklet egen programvare for rapportering. Dette fokuset har gitt oss fordeler i det norske markedet, noe vi nå ser resultatet av.

Rambøll Vann har drevet driftsassistansen for Buskerud siden 1978, og driftsassistansen i Nord- og Sør-Trøndelag siden 1991. I dag har selskapet avtale om driftsassistanse med mer enn 70 kommuner, som inkluderer over 180 avløpsrenseanlegg, og over 50 vannbehandlingsanlegg.

- Med årlige møter med kommunene og månedlige overvåking av renseanleggenes resultater, får vi tette og gode kunderelasjoner. Det viktigste vi gjør ovenfor kunden er selvfølgelig å levere gode tjenester på et konstant høyt nivå, og det skal vi gjøre alt vi kan for å fortsette med, sier Ødegaard.

Andre oppgaver som inngår i avtalene er; årlig gjennomgang av renseanlegget, prosessoptimalisering, årlig rapportering av resultater til myndighetene, arrangering av faglige seminarer for VA-personell i kommunene, akkreditert prøvetakning, teknisk innkjøp, generell rådgivning osv.