Bygging av nytt fjordspenn over Lysefjorden i Rogaland. Illustrasjonsfoto: Sverre Hjørnevik

Bygging av nytt fjordspenn over Lysefjorden i Rogaland. Illustrasjonsfoto: Sverre Hjørnevik

Rambøll innstilt til flere rammeavtaler med Statnett

Statnett har de siste ukene inngått flere rammeavtaler med en rekke ulike rådgiverselskaper. Rambøll har blitt innstilt til flere rammeavtaler til en kontraktsverdi opp mot 1,6 milliarder kroner i løpet av de neste åtte årene.

Rambøll skal bistå med komplette byggherre- og prosjekteringstjenester på utbyggingsprosjekter for å støtte Statnetts planer om å forsterke og utvide dagens nett over hele landet.

Verdien av rammeavtalene Rambøll har vunnet er i gjennomsnitt i underkant av 200 millioner norske kroner per år de neste fire årene, med opsjon på fire års forlengelse.

–Som partner for bærekraftig endring med et sterkt fokus på å både utfordre og motiverer til løsninger som gir lavere klimafotavtrykk, er Rambøll stolte av å kunne støtte Statnett i å deres arbeid med å ruste det norske strømnettet. Strømnettet er ryggraden i den grønne omstillingen ved å tilrettelegge for å sende den økende mengden uregulerbar fornybar kraft dit det behøves mest, sier John Ammentorp, ansvarlig for Power Systems globalt i Rambøll, i en melding fra selskapet.

– Vi vant disse rammeavtalen takket være vår omfattende erfaring og kompetanse innen kraftsystemer, løsningene og prisen vi tilbød. Kontrakter med en verdi på opp til 1,6 milliarder kroner er stort for Rambøll i Norge, og viser også hvor slagkraftige vi er med en stor global organisasjon i ryggen. Vi vil bruke dette som en mulighet til å bygge videre opp vår energivirksomhet i Norge og sammen bidra til et mer bærekraftig samfunn, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør i Rambøll i Norge.