Administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg (til venstre) og eier og styreleder Nils Petter Halvorsen i HGT. Foto: Peab
Administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg (til venstre) og eier og styreleder Nils Petter Halvorsen i HGT. Foto: Peab

Peab kjøper 90 prosent av HGT i Bergen

Tirsdag 13. juli inngikk Peab Anlegg en avtale om å kjøpe 90 prosent av aksjene i HGT AS.

Det skriver Peab i en pressemelding.

HGT er en hoved- og totalentreprenør innen grunnarbeid, med hovedkontor og eget verksted på Kokstad i Bergen.

– Kjøpet er en del av vår strategiske satsing på Vestlandet. Peab Anlegg har i dag solid kompetanse innen kai og havn, sjøarbeider og betongjobber i denne regionen. Vi trenger å styrke oss på grunnarbeider og ordinært anleggsarbeid, og HGT er et selskap som har alt det vi ser etter, sier administrerende direktør Johan Hansson i Peab Anlegg.

HGT ble etablert i 1979 som Halvorsen Grave- og Transportservice, og er bygget opp og drevet av ekteparet Nils Petter og Laila Halvorsen.

– Jeg er veldig stolt over det vi har bygget opp sammen med våre dyktige medarbeidere. Det er klart det er vemodig å selge livsverket og familiebedriften, men jeg har også troen på at dette gir våre medarbeidere store muligheter i fremtiden, sier Nils Petter Halvorsen, gründer, eier og styreleder i HGT.

HGT har blant annet vært involvert i alle byggetrinn på utbyggingen av Bybanen i Bergen, større prosjekter for Statens vegvesen og store, kommunale vann- og avløpsprosjekter, heter det i pressemeldingen.

– Vi har merket at det blir vanskeligere og vanskeligere for små bedrifter å tilfredsstille de stadig økende kravene fra byggherrene. Nå kommer vi inn i et konsern med enorm tilgang på ressurser og kompetanse. Samtidig ser vi at Peab er opptatt av lokal forankring og menneskene i bedriften. Det var viktig for oss når vi først skulle selge, sier Halvorsen.

HGT har over 40 års erfaring fra entreprenørbransjen, og eier rundt 40 maskiner.

Aksjekjøpet forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet. Transaksjonen forventes gjennomført i andre halvår 2021, heter det i pressemeldingen.