Ill. Ola Roald Arkitektur
Ill. Ola Roald Arkitektur

Peab bygger nye Malangen skole

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Balsfjord kommune for bygging av ny barne- og ungdomsskole på Meistervik i Balsfjord. Kontraktssummen er på 138,5 millioner kroner.

Peab ble valgt som entreprenør etter konkurranse om samspill i september 2021, og har utviklet prosjektet i samarbeid med byggherre og brukere fram til mai 2022.

Den nye skolen er for 1.-10. trinn. Skolen inneholder både aktivitetshall i volleyballstørrelse og komplett uteområde med blant annet ballbane, uteamfi og et naturlekeområde.

Administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

– Som lokal samfunnsbygger er vi glade for alle skolebygg vi vinner. Skoler har alltid vært en svært viktig del av vår portefølje, og vår første entreprise var et skolebygg, Skattvoll skole i Kåfjorddalen, sier regionsjef Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg, i en pressemelding.

Skolebygget er på tre etasjer med sokkeletasje og teknisk rom på tak. Bruttoarealet er på rundt 3.000 kvadratmeter. Energiforbruket er om lag 40 prosent lavere enn ved andre skolebygg. Årsaken er blant annet at bygget er kompakt, og at det er utstrakt bruk av varmepumper som oppvarmingskilder.

– I år feirer Peab Bjørn Bygg 100 år som samfunnsbygger. Det hele startet med en liten landhandel i Birtavarre i 1922. Denne ble etablert av Ric. Bjørn som var gift med Constanse Karlsen fra nettopp Meistervik, så på den måten føles det litt som å komme hjem, sier Gro Skaar Knutsen.