På Herkules Park skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg, rett ved Hjellevannet i Skien. Illustrasjon: Arkitektkontoret Point.
På Herkules Park skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg, rett ved Hjellevannet i Skien. Illustrasjon: Arkitektkontoret Point.

Peab bygger Herkules Park i Skien

I september starter Peab oppføringen av 40 nye leiligheter ved Hjellevannet i Skien.

Klosterfoss Utvikling, som eies av Citycon og Peab Eiendomsutvikling, står bak utviklingen av Herkules Park. Nå settes spaden i jorda på det første av i alt to byggetrinn. Peab er valgt som totalentreprenør, for en kontraktssum på 119 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver entreprenøren i en pressemelding.

– Vi er veldig klare for å gå i gang med dette byggeprosjektet. Grunnforholdene på tomta er gode, og vi ser for oss en effektiv byggeprosess med høy kvalitet i leveransen. Vi utfører alt av tømrerarbeider og deler av betongarbeidene med våre egne fagarbeidere, og vi skal også ha med lærlinger i prosjektet, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef i Peab Bygg i meldingen.

Klosterfoss Utvikling har i løpet av ti år bygget til sammen 160 leiligheter i Herkules-området. Herkules Park får beliggenhet like ved Herkules Senter i Skien kommune. Her skal det bygges totalt 85 boliger fordelt på fire leilighetsbygg, rett ved Hjellevannet. Prosjektets totale salgsareal er på cirka 7.600 kvadratmeter.

Første byggetrinn består av to seks etasjer høye leilighetsbygg, og en underliggende parkeringskjeller med rundt 42 parkeringsplasser. Leilighetene skal være innflyttingsklare sommeren 2023.