Oslo får en egen "fast track"-avdeling for å få opp tempoet i byggesaksbehandlingen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Oslo oppretter «fast track»-avdeling for å få raskere byggesaksbehandling

30 nye medarbeidere og satsing på prosjekter med flere enn 100 boenheter skal sørge for flere boliger i Oslo.

Det er Dagens Næringsliv som melder om Oslo kommunes byggesakssatsing. Det er et forslag fra Boligvekstutvalget, som gjør at byrådet nå oppretter en egen «fast track»-avdeling.

Boligenheten skal sørge for raskere byggesaksbehandling.

Den nye enheten for boliger skal ligge under en nyopprettet avdeling i Plan- og bygningsetaten.

Boligenheten skal ifølge Dagens Næringsliv prioritere boligplaner med over 100 boligenheter, og byggesaker med mer enn 20 enheter. Til dette arbeidet skal det ansettes 30 nye medarbeidere.

– Enheten skal få en særoppgave med å velge ut en håndfull prosjekter som vi skal prøve nye arbeidsformer på. I tett samarbeid med utbyggerne skal vi finne ut hvor flaskehalsene ligger, sier direktør Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten til avisen.

– Dette er en direkte oppfølging av byrådets ønske om å få til raskere boligbygging i Oslo. Vi legger til rette for økt kapasitet og fremdrift i byggesaksbehandling og økt tempo i egenplanlegging, sier byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i boligbyggeren Obos var en av medlemmene i Boligvekstutvalget. Han er positiv til satsingen fra kommunen.

– Det er positivt med alle forbedringer som kommer. Samtidig håper jeg ikke dette betyr at alt under 100 enheter blir liggende. Veldig mye av boligproduksjonen fremover kommer i småprosjekter, sier Siraj.