Illustrasjonsfoto: Orica.
Illustrasjonsfoto: Orica.

Orica lanserer blyfri ikke-elektrisk tennerserie

Exel Neo er navnet på det Orica beskriver som verdens første blyfrie ikke-elektriske tennerserie.

Orica er den eneste produsenten av ikke-elektriske tennere i Norden. Nå har selskapet oppgradert Exel-produktsortimentet med et tryggere og mer bærekraftig produkt ved å fjerne bly, samtidig som den samme produktytelsen opprettholdes, opplyser Orica i en pressemelding.

Den nye Neo-serien av Exel ikke-elektriske tennere er produsert ved hjelp av en blyfri formulering i Gyttorp, Sverige. Serien er basert på Oricas NPED-teknologi (Non Primary Explosives Detonator), som har vært brukt av Orica de siste 30 årene. På samme måte som den opprinnelige Exel-serien, er den nylig lanserte Exel Neo-serien designet for sprengningsarbeider både over og under jord, skriver Orica.

– Oricas strategi er å levere løsninger og teknologi som øker produktiviteten for våre kunder over hele verden. Med nesten 150 års innovasjon og ekspertise fortsetter vi å løse bransjens utfordringer og er stolte av å tilby en blyfri løsning i dag, samtidig som vi opprettholder de samme pålitelige ytelses-, lagrings- og håndteringsfordelene. Med vår Neo-serie tilbyr vi et produkt som er fritt for spesielt farlige stoffer, kommenterer Angus Melbourne, Orica chief technology officer.

Før lanseringen i Europa, er Neo-produktserien godkjent av det tekniske kontrollorganet RISE (Research Institutes of Sweden) som en del av CE-merkingssertifiseringen i EU.

James Bonnor, Orica Group Executive og EMEA-president, har følgende kommentar til lanseringen n av Exel Neo.

– Med Neo har vi utviklet, uavhengig testet og gjennomprøvd et blyfritt alternativ som kan brenne med samme nøyaktighet som våre nåværende blybaserte sammensetninger av forsinkerelementene. Viktig for kundene våre, er at uavhengige eksterne tester av forsinkernøyaktighet og spredningsmønstre bekrefter at denne nye teknologien yter med samme pålitelighet, sier han