Stene Bergsløkken.

Optimera selger Florvaag Hus

Optimera retter fokus på kjernevirksomheten og selger Florvaag Hus AS til Sandland Holding.

– Sandland Holding er en regional eiendomsutvikler med inngående kjennskap til markedet som kan utvikle virksomheten videre, sier Stene Bergsløkken, styreleder i Florvaag Hus og direktør i Optimera i en pressemelding.

Florvaag Hus har vært en del av Optimera Byggsystemer siden 2008. Virksomheten er totalleverandør av bolig til privatpersoner og utbyggere i bergensregionen, og omsatte i 2018 for i overkant av 27 millioner. Optimera overtok i sin tid Florvaag Hus i forbindelse med oppkjøp av byggevareaktøren Florvaag Bruk.

– Vi skal rendyrke Optimera sin kjernevirksomhet innen salg av byggevarer, trelast, prefab og logistikktjenester. Samtidig skjer det konsolidering i bransjen som gjør at det er riktig å selge nå. Sandland Holding overtar samtlige aksjer i Florvaag Hus AS, sier Bergsløkken.

– Det har vært viktig å finne en eier som vi har tro på vil videreutvikle virksomheten og de ansatte på en god måte, presiserer Bergsløkken.

Bergensbaserte Sandland Holding har en rekke selskaper innenfor utvikling av eiendom, bolig, næringsbygg og infrastruktur. Med en fartstid på 26 år i bransjen har selskapet opparbeidet seg bred og dyp kompetanse.

– Florvaag Hus passer godt inn i vår verdikjede. Vi utvider vår egen virksomhet og sikrer oss en totalleverandør innen husbygging med høy kompetanse, mange års erfaring og en godt etablert kundegruppe. Det har stor verdi for oss, sier Thomas Sandland i Sandland Holding.