Erik Tønnesen (f.v.), Tommy Kristiansen og Petter Gram fra Optimera. Willy Sørum, Rune Næstby og Torbjørn Folgerø fra SN Gruppen. Foto: Optimera
Erik Tønnesen (f.v.), Tommy Kristiansen og Petter Gram fra Optimera. Willy Sørum, Rune Næstby og Torbjørn Folgerø fra SN Gruppen. Foto: Optimera

Optimera kjøper ni Montér byggevarehus på Helgeland

Optimera har inngått avtale om å kjøpe SN Gruppens ni Montér byggevarehus langs Helgelandskysten i Nordland og en prefab-fabrikk i Mosjøen.

– Med oppkjøpet blir alle gruppens enheter en del av Optimera, heter det i en melding fra selskapet.

– Det som de siste drøye seks årene har vært et veldig godt kjedesamarbeid med de ni Montér byggevarehusene, vil som følge av oppkjøpet bli helt integrert. Jeg er imponert over jobben som er gjort av ledelse og medarbeidere i SN Gruppen de siste årene. Vi overtar et selskap med solid drift og en meget fremoverlent salgsorganisasjon. Dette vil styrke både Optimera og de enkelte byggevarehusene i Helgelands-regionen merkbart, sier administrerende direktør i Optimera, Erik Tønnesen, via meldingen.

De ni Montér byggevarehusene som Optimera nå kjøper av SN Gruppen, ligger i Sandnessjøen, Mosjøen, Brønnøysund, Herøy, Dønna, Halsa, Ørnes, Vega og Hommelstø. Næstby Fabrikk i Mosjøen, som også inngår i oppkjøpet, produserer i dag takstoler, veggelementer og byggesett til hus og garasjer.

Samlet omsatte disse virksomhetene i SN Gruppen, som eies av Sørra Holding AS og Næstby Holding AS, for rundt 340 millioner kroner i 2022. De har i dag totalt 95 medarbeidere fordelt på byggevarehusene og prefab-fabrikken.

– Vår langsiktige plan har vært å først samle en sterk regional gruppering her på Helgeland, som på sikt skulle inngå i en landsdekkende struktur. Vi valgte samarbeid med Optimera og Montér i 2016 for å realisere dette. Det har vist seg å være et godt valg, og en av hovedgrunnene til at vi valgte å selge nettopp til dem. Vi er trygge på at de er de beste til å ta denne delen av vår virksomhet videre inn i fremtiden, sier Steinar Folgerø i SN Gruppen i meldingen.

– Vi er stolt av at SN Gruppen valgte Optimera som nye eiere. Vi skal gjøre vårt ytterste for å sikre at deres proff- og privatkunder skal ha tilgang til markedets største utvalg av produkter, fleksible- og bærekraftige logistikkløsninger og digitale verktøy som forenkler hverdagen, sier Erik Tønnesen.

Avtalen om Optimeras oppkjøp av SN Gruppens ni byggevarehus og Næstby Fabrikk er allerede inngått. Selve gjennomføringen av transaksjonen skjer i juli, etter Konkurransetilsynets godkjenning.