Illustrasjon: Niels Torp ArkitekterIllustrasjon: Niels Torp ArkitekterIllustrasjon: Niels Torp ArkitekterIllustrasjon: Niels Torp ArkitekterIllustrasjon: Niels Torp ArkitekterIllustrasjon: Niels Torp Arkitekter

Ønsker ambisiøst byutviklingsprosjekt i Trømsø

Eiendomsutvikler Pellerin ønsker å gjøre Slettatorget på Kvaløya i Tromsø til et levende bydelssentrum.

Det skriver byavisen Tromsø By i en artikkel på sine nettsider.

Se video i bunnen av artikkelen.

– Vi har store ambisjoner for Slettatorget. Vi ønsker å gjøre området til et aktivt og attraktivt bydelssenter for folk på Kvaløya, sier Morten Tidemann, markedssjef i Pellerin.

Pellerin besitter eiendom på Slettatorget, og ønsker, ifølge artikkelen, å gjøre området til et nytt samlingspunkt, som i tillegg til næringsdrift, kan inneholde blant annet bibliotek, bydelssenter, utearealer og andre funksjoner bydelen kan ha behov for.

– Vi planlegger å starte reguleringsprosessen i løpet av ikke altfor lenge. Men det er visse faktorer som spiller inn, sier Tidemann.

En av hovedfaktorene som bestemmer fremdriften i planene er hvordan fremtidens infrastruktur på Kvaløysletta blir seende ut.

For rundt ett år siden engasjerte Pellerin fire arkitektkontorer til å vise hvilke muligheter de så i området. Selv om Tidemann presiserer overfor Tromsø By at det ferdig utbygde bydelssenteret nok ikke kommer til å se ut som noen av utkastene, skal de bidra til nye visjoner for området.

En av arkitektkontorene som har levert et forslag for torget, er Niels Torp Arkitekter.

«Vi har laget en visjon for Slettatorget på Kvaløya utenfor Tromsø på oppdrag fra Pellerin. Vi har gitt det et foreløpig prosjektnavn kalt Soltorget. Utkastet vårt viser et bydelssenter som blander landskap og arkitektur. Vi ønsker å skape en følelse av å være ute i det åpne landskapet på Kvaløya, som kontrast til den intime, urbane følelsen i gatene i sentrum av Tromsø», skriver arkitektkontoret i en epost til Byggeindustrien.

– Vi håper vi får sjansen til å realisere dette prosjektet videre, kommenterer prosjektleder Tord Kvien i Niels Torp Arkitekter.