E6 Ranheim – Værnes. Illustrasjon: Nye Veier
E6 Ranheim – Værnes. Illustrasjon: Nye Veier

Omlegging på E6-utbygging forsinket

Fra fredag skulle trafikken legges om i forbindelse med byggingen av E6 Ranheim – Værnes, men omleggingen er forsinket på grunn av leveringsproblemer.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel basert på en pressemelding fra entreprenør Acciona.

En ny omleggingsvei skulle ifølge planen åpne ved Leistad, og denne veien skulle brukes i omtrent ti måneder, heter det i artikkelen.

Torsdag ettermiddag skal Acciona ha meldt om at E6-omleggingen utsettes. I meldingen vises det til at en underleverandør ikke har fått ferdig en del av sikkerhetsarbeidet grunnet leveringsproblemer, noe som også betyr at leggingen av det siste asfaltlaget må utsettes.

– Vi får noen følgeforsinkelser. Ettersom asfaltlegging er sesongarbeid og entreprenørene for lengst er fullbooket, betyr det at vi må vente med å få åpnet omleggingsvegen. Trolig vil det ta noen uker før omleggingen ved Leistad kan tas i bruk, uttaler senior kommunikasjonsrådgiver og samfunnskontakt Frank Skaufel i Acciona.

Avviona bygger ny E6 mellom Ranheim og Værnes for Nye Veier. Veien får fire kjørefelt og bygges med tanke på fartsgrense 110 kilometer i timen.

Byggestart var i 2020, og hele strekningen er planlagt ferdig 2025.