OBOS-sjef Daniel Kjørberg Sirar er skuffet over at de ikke fikk tilslaget på Marienlyst-tomta til NRK. Arkivfoto. 

OBOS-sjef skuffet etter NRK-nederlag: - De hadde et vesentlig høyere tilbud enn oss

OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj er skuffet etter at Ferd vant kampen om NRKs ettertraktede Marienlyst-tomt.

Onsdag ble det kjent at NRK har inngått avtale om salg av Marienlyst til Ferd. Ferd har jobbet tett sammen med arkitektkontoret Snøhetta i Marienlyst-prosjektet.

Avtalen gir NRK en minimumspris på 3,75 milliarder kroner ved salg, men den endelige prisen er avhengig av hvilken regulering som blir vedtatt for området.

Ifølge Daniel Kjørberg Siraj var det en pris som OBOS ikke var i nærheten av i sitt tilbud.

Men OBOS-sjefen er sikker på at Ferd vil utvikle området på en god måte.

– Vi er selvsagt skuffet og hadde ønsket oss dette prosjektet. De hadde rett og slett et vesentlig høyere bud enn oss. Jeg er sikker på at Ferd kommer til å bygge et bra prosjekt for byen, sier Daniel Kjørberg Siraj til Byggeindustrien.

– Hvor store ressurser dere har lagt i NRK-budet?

– Prosessen med NRK har vært god. Vi har selvsagt brukt mye ressurser på dette, men ikke mer enn man må forvente i en slik prosess, sier Siraj. 

OBOS var tidlig ute og signaliserte interesse for Marienlyst, og i november Siraj optimistisk på boligselskapets vegner.

– Det er mange som har meldt seg, men jeg tror vi stiller med et enda sterkere lag, sa Siraj til Dagens Næringsliv i november.

På laget hadde OBOS blant andre med seg Oslo Pensjonsforsikring og svenske Fastighets AB Balder.

Men nå blir det i stedet Ferd som får muligheten til å stå bak et av hovestadens største byutviklingsprosjekter.

Møller Eiendom og AB Invest, AF Eiendom og Carucel Eiendom, og Selvaag Eiendom har også tidligere varslet at de ønsket å sikre seg den 85 mål store tomten i Oslo.

I Møller Eiendom nådde de heller ikke opp i konkurransen, men ifølge direktør forretningsutvikling Jakob Krupka er de blitt motivert til å arbeide med nye prosjekter.

– Møller Eiendom var sammen med AB Invest med i budrunden, men nådde ikke opp. Vi gratulerer FERD Eiendom og tenker at de tar oppgaven på alvor, og ser frem til å se hvordan de utvikler eiendommen, skriver Krupka i en e-post til Byggeindustrien.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på dette prosjektet, samt involvert mange mennesker og miljøer. Dette gjør oss også trygge på at for oss, var vår budstørrelse riktig for å gjennomføre vårt konsept for eiendommen, der koblingen mellom byen og Blindern, og aktive strøksgater, dannet fundamentet for selve bebyggelsen over, skriver han videre. 

Vi er ikke skuffet, men motivert til å arbeide med tilsvarende konseptutvikling andre steder i byen med stort utviklingspotensial.