Kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS ( f.v.), styreleder i Ullevaal Stadion og UBC Jan Halstensen, konsernsjef Martin Mæland i OBOS og generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund er godt fornøyde med avtalen.

OBOS inngår storavtale med fotball-Norge - 1. divisjon blir OBOS-ligaen

OBOS, Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball signerte onsdag en stor avtale som virkelig vil sette boligselskapet på fotballkartet i Norge. Fra nå av heter 1. divisjon OBOS-ligaen.

Avtalen går over seks år, og har en årlig verdi på 12,8 millioner kroner, noe som totalt innebærer at OBOS går inn med 76,8 millioner kroner over avtaleperioden. Avtalen vil omfatte både topp- og breddefotballen.

Konsernsjef Martin Mæland i OBOS sier at det er flere årsaker til at de nå inngår denne avtalen.

– OBOS har vokst kraftig de senere årene og er i prinsippet landsdekkende. Denne avtalen vil gi oss økt synlighet og økt kjennskap til OBOS over hele landet, sier Mæland. Han forteller at de også tidligere vært i samtaler om et tilsvarende samarbeid, men fant ut at timingen nå var riktig.

Lang prosess
Denne avtalen er resultat av en langvarig prosess, og de vurderte også andre idretter – men både ledelsen og styret i OBOS var innstilt på at de ønsket å satse på fotballen.

– Vi har tidligere arbeidet tett med fotballforbundet, med Jan Halstensen i spissen, i utbyggingen av kunstgressbaner. Det har vært et stort behov for flere baner i Oslo i takt med at stadig flere spiller fotball. I løpet av den senere tiden har vi vært med på å realisere 41 kunstgressbaner – og har i tillegg bidratt til å sponse flere idrettshaller, sier Mæland.

Han er glad for at de klarte å lande avtalen med NFF og Norsk Toppfotball – og mener avtalen er god for alle parter.

– Norsk fotball er i medvind, med nye og unge profiler som lover godt for fremtiden, l. divisjon representerer på mange måter bredde- og talentutviklingsdelen av norsk toppfotball.

OBOS-ligaen skal være en attraktiv arena hvor fremtidige fotballstjerner kan få utvikle seg og vise seg frem, legger Mæland til.

Breddesatsing
Både OBOS, NFF og Norsk Toppfotball understreker at dette ikke kun er en elitesatsing gjennom OBOS-ligaen. Samarbeidsavtalen vil også bety en økt satsing på talentutvikling og breddedelen av norsk fotball. Det vil bli arrangert OBOS Cup for barn og unge i åtte fotballkretser, samt mulighet for unge spillere mellom 17-20 år fra hele landet å bli invitert til fotballfaglig seminar på Ullevaal Stadion i forbindelse med landskamper.

– Denne avtalen passer også godt inn med OBOS' sponsorstrategi om å bidra til gode oppvekstmiljøer. De 16 OBOS-ligaklubbene engasjerer og aktiviserer tusenvis av barn og unge, foreldre og foresatte og frivillige i sitt nærmiljø. Avtalen vil bidra ytterligere til lokale fotballaktiviteter og styrke det gode sosiale miljøet rundt fotballen, sier Mæland.

Jan Halstensen (styreleder i UBC og Ullevaal Stadion) og kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS har vært meget sentrale i arbeidet med å utarbeide avtalen.

– Dette blir den største enkeltsamarbeidsavtalen OBOS noen sinne har gått inn på, samt også den største for norsk 1. divisjon none sinne, sier Åge Pettersen.

Både Pettersen og Halstensen er godt fornøyde med avtalen som nå er i boks.

– Ved siden av sponsingen av OBOS-ligaen, OBOS-cup og det å gi unge fotballspillere fra hele landet mulighet til å komme på seminar på Ullevaal i forbindelse med landskamper, blir også OBOS vår viktigste samarbeidspartner for salg av billetter til 1. divisjonskamper, landskamper, cupkamper og tippeligakamper gjennom prosjektet vi kaller «Utsolgt Ullevaal». OBOS med sin store medlemsmasse, som totalt teller 370.000, blir en svært sentral aktør for å tilrettelegge for at Ullevaal Stadion fylles med publikum på alle landskampene, forteller Halstensen

Stolt
Norsk Toppfotball kan heller ikke få rost avtalen for mye.

– Dette er den største og mest omfattende avtalen for l. divisjon menn. Som leder av NTF er jeg stolt over at vi har fått en solid partner som OBOS med på laget. Langsiktighet og soliditet vil bidra til at norsk fotball utvikler seg enda et steg, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Generalsekretær Kjetil Siem i NFF var også meget glad da han kunne sette navntrekket sitt på den omfattende avtalen.

– Vi er veldig godt fornøyd med å få inn OBOS som en langsiktig samarbeidspartner for 1. divisjon menn, men også for aktivitetsskapende tiltak i barne- og ungdomssegmentet. OBOS er en tung samfunnsaktør, og vi har mange felles medlemmer. Jeg er sikker på at vi sammen skal få til et samarbeid til beste både for OBOS og utviklingen av norsk fotball i topp og bredde, sier generalsekretær Siem.

Her signeres avtalen av administrerende direktør i Norsk Toppfotball Leif Øverland (f.v.), konsernsjef Martin Mæland i OBOS og generalsekretær Kjetil Siem i NFF.