Det nye produktet Aluflex Softline fra Astrup.

Nytt rekkverksystem fra Astrup

Astrup AS har kommet på markedet med et nytt rekkverksystem i aluminium, Aluflex Softline. 

Rekkverket er både norskutviklet og norskprodusert i samarbeid med Sapa og tidligere Hydro, samt Umbra

Produktsjef for aluminiumsystemer Gro Anita Kjuul hos Astrup AS.

Produkter AS i Sandefjord, som har bistått med ideer og erfaringer gjennom hele prosessen.

- Det unike ved dette rekkverket er at innglassingen skjer på samme vis som glassing av dører og vinduer, ved at glass/fylling monteres inn fra siden. Det vil da bli enkelt å skifte glass/fylling om det skulle være nødvendig, heter det i en pressemelding.

Rekkverksystemet består av ni ulike aluminiumprofiler i legering EN-AW 6060T6, og sammen med tilbehør kan man lage ti forskjellige versjoner av rekkverket.

Astrup har lang erfaring med salg av rekkverk, og har i mange år levert rekkverksystemet Aluflex Classic. Etterhvert har det kommet nye standarder med høyere styrkekrav som er lagt til grunn for utviklingen av det nye rekkverket.

- Det er stadig større fokus på helse, miljø og sikkerhet. Dette er det tatt hensyn til med tanke på utforming, produksjon og montasje, skriver de i meldingen.

Rekkverket er utviklet i samsvar med TEK10 og alle krav (NS3232 og NS3510) som gjelder for balkongrekkverk. I styrkeberegningene er det tatt hensyn til 1,5 kN horisontal linjelast, gjeldene for rekkverk med høyde 1,2 meter og stenderavstand på 1,2 meter.

- Vi vil kontinuerlig videreutvikle og tilpasse systemet i forhold til markedets krav, sier produktsjef for aluminiumsystemer Gro Anita Kjuul hos Astrup AS.

- Astrup er en lagerførende grossist, og distribuerer Aluflex Softline til firmaer som kan produsere og montere rekkverket selv. Dette kan for eksempel være rekkverksprodusenter, glassmestere, blikkenslagere, fasadebyggere, heter det i meldingen.