Illustrasjon: Jackon

Nytt Jackon-produkt isolerer og drenerer

Thermodren fra Jackon både isolerer og drenerer, og skal ha gode diffusjonsegenskaper.

Det skriver Jackon i en pressemelding via kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese.

SINTEF Byggforsk beskrev i Byggdetaljer «Yttervegger mot terreng. Varmeisolering og tetting» i 2015 hvordan man best kan sikre kjellerrom mot fukt ved hjelp av isolering. Der anbefaler SINTEF at minst halvparten av isolasjonen legges på yttersiden. Optimalt resultat får man ved å legge all isolasjon ytterst. Det fuktige norske klima er bakgrunnen for de nye anbefalingene, heter det i pressemeldingen fra Jackon.

– En medvirkende årsak til problemer med fukt i kjellervegger kommer av økende nedbørsmengde. Bygninger i områder som er spesielt utsatt, vil ha ekstra behov for godt dimensjonert isolering og drenering av ytterveggene i kjelleren, uttaler seniorforsker i SINTEF Byggforsk, Trond Bøhlerengen, i meldingen.

Diffusjonsåpen isolasjon montert direkte mot ytterveggen gjør, ifølge Jackon, at betongen tørker både ute- og innenfra. Det sørger samtidig for stabil innetemperatur og tørr kjellervegg i fremtiden. Spesialutviklede isolasjonsmaterialer som Thermodren er, ifølge presemeldingen, nevnt i SINTEFs rapport for 2015.

Utviklingssjef i Jackon, Bengt Bøyesen, forteller at fuktproblematikk i kjeller er noe boligeiere er opptatte av. Mange bekymrer seg for om deres bolig er godt nok sikret mot klimaendringene, heter det i meldingen.

– Vi ser et enormt potensial for bedre sikring av kjellervegger mot fukt i Norge. Våre Thermodren-plater montert på kjellerens yttervegg drenerer, gir en jevn temperatur i murveggen, og et godt og sunt inneklima sier Bøyesen.