Anders Bentzrød. Foto: Fornebubanen
Anders Bentzrød. Foto: Fornebubanen

Ny direktør for kvalitet og sikkerhet i Fornebubanen

Anders Bentzrød blir ny avdelingsdirektør for kvalitet og sikkerhet i Fornebubanen.

Bentzrød er utdannet sivilingeniør (Bachelor of Science og Master of Engineering in Civil Engineering, 1992), og Master of Science in Development Studies (2002). Han har tatt videreutdanning innen helse og sikkerhetsledelse (postgraduate diploma) i 2018. I tillegg har han en rekke relevante kurs og sertifiseringer, som Prince 2 Practitioner, Lead Implementer ISO 22301 og flere ISO kurs, skriver Fornebubanen i en pressemelding.

Han har 26 års erfaring fra Veidekke, og har innehatt roller som prosjektleder, HMS-leder, kvalitetssjef og prosjektleder for ISO sertifisering.

Siden 2020 har han vært ansatt i Webuild SPA/SA.PI.NOR Salini Impregilo-Pizzarotti ANS - Norge som Quality Manager og QHSE Manager. Her har han hatt overordnet ansvar for kvalitet, HMS, ytre miljø og risikoledelse i totalentreprise for underbygning nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker på Vestfoldbanen for Bane NOR.

– Gjennomføring av store infrastrukturprosjekter er spennende og krevende, og jeg ser fram til å bli med i et så komplekst og samfunnsviktig prosjekt som Fornebubanen med stor glede og ydmykhet. Jeg er opptatt av å ta ut potensialet som ligger i godt samspill mellom aktørene i prosjektet for å få gode resultater, også på kvalitet, sikkerhet og miljø, sier Bentzrød i meldingen.

– Anders har en solid kompetanse og erfaring som blir et meget godt supplement til vår eksisterende organisasjon. Vi ser frem til at han starter hos oss, sier direktør i Fornebubanen Irene Måsøval.

Han begynner hos Fornebubanen 1. november, og vil inngå i toppledergruppen.