30-tonneren DX300LC-7 blir en av de store nyhetene på Doosans Bauma-stand.Doosan DX62R-3.Doosan DX27z og DX35z.Doosan DA30 får en en facelift.

Ny 30-tonner og dumper-facelift fra Doosan

30 tonneren DX300LC-7 er den første modellen i en ny gravemaskinserie fra Doosan.

DX300LC-7 er den første modellen i 7-serien fra Doosan, og blir introdusert under Bauma-messen i München i april. Doosan mener den nye beltegraverserien har forbedringer når det kommer til både drivstofforbruk, komfort, produktivitet, kraft og maskinenes robusthet.

Anders Nordli, produktansvarlig for Doosan i Rosendal Maskin, sier den nye 7-serien er et bra steg opp fra den eksisterende 5-serien. Han trekker frem at den nye 30-tonneren kommer med 360 graders kamera med egen skjerm i hytta som standard. I tillegg kommer maskinene med en åtte tommer touch-skjerm hvor det meste av funksjoner styres.

– 30-tonneren er en viktig nyhet for oss og jeg synes endringene Doosan har gjort er positive. Det gjelder ikke minst designet og komforten i hytta, sier Nordli.

Kommer i september

DX300LC-7 er den første Doosan-graveren som tilfredsstiller steg-V kravene. Nordli opplyser at Doosan på motorsiden fortsetter med AdBlue/SCR. De kjører uten EGR, men med DPF, som vil få et skiftintervall på 9000 timer.

– Vi forventer at vi kan startet levering av 30-tonneren i september. Doosan har signaliser at de også kommer med 380-modellen i 2019, men det er først i 2020 modellen under 30 tonn vil bli lansert, forteller Nordli.

Nye dumpere

Under Bauma vil Doosan også lansere nye steg V dumpere. Både DA30 og DA40 kommer nå med nye steg-V motorer.

– Maskinene får en facelift. I tillegg får DA40 alle oppdateringene som DA30 fikk i fjor, blant annet ny hytte og fullhydraulisk fjæring foran. Den nye DA40 vil i tillegg få oppdatert drivverk, opplyser Nordli.

I likhet med Doosans nye steg V gravemaskiner kommer dumperne nå uten EGR, men med DPF i tillegg til AdBlue/SCR.

(Saken fortsetter under bildet)

Doosans DA30 og DA40 modell kommer i steg-V utgaver og har fått en skikkelig facelift. Bauma blir første mulighet til å se maskinene live.

Ny storgraver

Bauma 2019 blir også første gangen Doosan viser den nye 80-tonns graveren DX800LC-5B. Den koreanske maskinprodusenten introduserte 70-tonneren DX700 under Bauma i 2010, men Doosans største gravemaskin gikk ifølge Nordli etter hvert ut av produksjon på grunn av nye motorkrav. Nå er altså Doosan tilbake med en 80-tonner med en rekke oppgraderinger på blant annet hydraulikk, hytte og motor.

– Det er ikke 80-tonnere vi fokuserer mest på, men det er bra å ha en god maskin også i dette segmentet, for eksempel i forbindelse med levering av maskinpakker. Det er flere og flere kunder som både etterspør og har så store maskiner, og den utviklingen regner jeg med vil fortsette, sier Nordli.

Minigravere

Minigraver-modellene DX27zog DX35z trekkes også frem som Doosan-nyheter under Bauma. Korthekkgraverne på 2,7 og 3,5 tonn blir produsert av Doosan-eide Bobcat og blir ifølge Nordli levert med to års garanti eller 2000 timer som standard.

Doosan kommer også til Bauma med nye 6- og 8-tonns modeller (DX63R og DX68R).

– Den store endringen er at DX63 kommer med samme motor som åtte tonneren. Vi kan dermed tilby en mer kraftfull seks-tonner. Det er DX63-modellen som er aktuell for oss, da Doosan ikke leverer 8-tonneren med fast bom, opplyser Nordli.