Morten L. Johansen er administrerende direktør i Splitkon. Foto: Splitkon

Norsk massivtreprodusent omsatte for 242 millioner kroner i fjor

Splitkon AS på Åmot produserte massivtreprodukter for 242 millioner kroner i fjor.

– Vi er godt fornøyde med fjoråret, men ser fremdeles et betydelig potensial, sier administrerende direktør Morten L. Johansen i en pressemelding.

På bunnlinja ble det 4,2 millioner kroner i minus for Splitkon i 2020, noe som er forbedring sammenlignet med det bedriften leverte året før. Da var underskuddet på 34 millioner kroner.

Ifølge selskapet fortsetter den gode utviklingen. I første kvartal 2021 har omsetningen vært like høy som første kvartal i fjor. Antall ansatte har økt fra 20 til 60 på under to år.

– Vi forventer fortsatt vekst gjennom 2021 og 2022. Ikke fordi totalmarkedet innen bygg- og anleggssektoren vil utvikle seg bedre, men fordi trebaserte løsninger utvikler seg ekstremt godt. Vi merker at aktiviteten og interessen for produktet øker nærmest fra uke til uke. Vi ser dette innen alt fra hybelhus, omsorgsbygg, forretningsbygg, skoler og etter hvert nå også private boliger. Heldigvis har vi fremdeles kapasitet å gå på i massivtrefabrikken vår, sier Johansen i meldingen.

Splitkon AS åpnet verdens største massivtrefabrikk på Åmot i april 2019. Fabrikken kostet 250 millioner kroner å bygge.

Ved åpningen uttalte Johansen at ambisjonen er en omsetning på en halv milliard i løpet av fem år. Målet er ifølge Johansen uendret.