Norgeshus jakter 150 nye tømrere

Norgeshus melder om at de har fått en litt «uventet utfordring». En tredjedel av forhandlerne deres har meldt inn behov for flere tømrere. I alt søker de nå 150 nye tømrere.

Pandemien har bidratt til at flere renoverer og bygge nytt. Oppussingsbølgen har kombinert med strenge innreiserestriksjoner ført til at behovet for tømrere har skutt i været.

– Det går godt om dagen, og med en økning i oppdrag trenger vi flere folk med på laget for å møte etterspørselen fra våre kunder, sier Dag Runar Båtvik, administrerende direktør i Norgeshus, i en pressemelding.

– Vi er samtidig svært glade for å bidra til å skape arbeidsplasser over hele Norge i en tid som mange har opplevd som usikker og vanskelig, legger han til.

Boligbyggeren mener utviklingen skjer i takt med en nasjonal trend, hvor flere prioriterer å bruke tid og penger på hus og hjem.

Tall fra Prognosesenteret viser at vi i 2020 brukte rekordhøye 100 milliarder til kjøp av alt fra spiker, plank og maling – men også andre byggevarer og tjenester.

Båtvik håper de vil klare å besette tømrerstillingene  gjennom sommeren og høsten, og mener at arbeidsmiljøet er en avgjørende faktor når tømrere  skal bestemme seg for hvem de skal jobbe hos.

– Vi vet at folk som trives på jobben, også yter bedre på jobben. Derfor investerer vi tungt i trivsel og utvikling på arbeidsplassen, sier han.

Båtvik forteller at de benytter medarbeiderundersøkelsen fra Great Place To Work, hvor de i år ble kåret til den fjerde beste arbeidsplassen i Norge.