Statsbygg, NTNU og Sintef går sammen for at Professor Mørchs hus skal nå det høyeste nivået i Europas ledende miljøsertifiseringsordning for bygg, ifølge en pressemelding fra Statsbygg. NTNU betaler for solcellepanelene på taket, mens Statsbygg dekker de øvrige utgiftene gjennom sitt miljøfond. Sintef, på sin side, har sagt seg villig til å betale en noe høyere leie.
Ifølge Statsbygg er det så langt bare 11 andre bygg i Norge som har nådd dette nivået i BREEAM-sertifiseringen. Ingen av dem skal være statlige bygg.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Statsbygg ønsker å fremme bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosessen, fra tidligfase til ferdig bygg. Vi håper at byggingen av Professor Mørchs hus kan inspirere andre til å sette samme ambisjon, sier administrerende direktør Harald Nikolaysen i pressemeldingen.
Professor Mørchs hus er ett av flere bygg i Norsk havteknologisenter som bygges i Trondheim. I dette senteret, som blir på 45.000 kvadratmeter til sammen, skal det forskes på og utvikles ny teknologi for overvåking av havet, bærekraftig mat, fornybar energi og klimavennlige skip. Kontor- og undervisningsbygget skal huse NTNUs studenter i marin teknikk, samt forskere og andre ansatte både fra NTNU og Sintef Ocean.
Det er Ruta Entreprenør som har byggekontrakten for Professor Mørchs hus.