Nye Veier-prosjektet E39 Kristiansand vest-Mandal øst er nominert til internasjonal teknologipris. Foto: Bård Gudim

Norconsult nominert til internasjonal teknologipris

Norconsult er sammen med samarbeidspartnerne AF Gruppen og NoIS nominert til den internasjonale prisen AEC Excellence Awards 2020.

Prisnominasjonen har de fått for arbeidet med digital gjennomføring under Nye Veier-prosjektet E39 Kristiansand vest-Mandal øst.

Totalentreprenør AF Gruppen, Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) og rådgiver Norconsult etablerte i forbindelse med E39-prosjektet et nytt system for digital informasjonsflyt i store samferdselsprosjekter.

Ifølge Norconsult var høye krav fra Nye Veier en utløsende faktor for innovasjonsarbeidet.

- Digitalisering er et av Norconsults tre strategiske satsingsområder, og det er derfor utrolig gøy at vi så til de grader legges merke til på dette feltet, langt utenfor Norges grenser. Tilfanget av gode prosjekter internasjonalt er omfattende, så vi er meget stolte over at vi nok en gang er en av finalistene til denne prestisjetunge prisen. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med AF Gruppen, Norconsult Informasjonssystemer og byggherre Nye Veier i utviklingen av de digitale løsningene, sier Gjermund Dahl, BIM-strateg innen Samferdsel i Norconsult i en pressemelding.

Ifølge meldingen har digitaliseringsarbeidet ført til at byggherre, prosjekterende og entreprenører kan hente ut digitale rapporter, modelldetaljer, statuser og annen viktig informasjon med nær sanntidskvalitet - for å følge opp alt fra risiko, fremdrift, HMS og modeller, til dokumentasjon og FDV-informasjon (forvaltning, drift og vedlikehold).

Informasjonen kan hentes ut på kontoret, på brakken samt på byggeplass, både online og offline.

Finaleplassen gjelder i kategorien mellomstore infrastrukturprosjekter.

Dette er fjerde gang et Norconsult-prosjekt er nominert til AEC Excellence Awards. 

I 2016 kom Vamma 12-prosjektet på førsteplass i kategorien «Energy and Natural Resources».

I 2017 kom bruk av spillteknologi på prosjektet Ulriken på tredjeplass.

I 2018 ble Bane NOR og Norconsult nominert for å ha utviklet en metode for å integrere kostnadsestimering i tidlig fase, direkte i en 3D-modell.

Norconsults Marius Jablonskis ble samme året nominert til Innovator of the Year-prisen.