Konserndirektør for Norge Regioner i Norconsult Vegard Jacobsen (fra venstre), leder Arne Grim Maurstad i Norconsult Sunnmøre, daglig leder og medeier Sindre Moldskred i Moldskred og medeier Helge Moldskred i Moldskred. Foto: Norconsult
Konserndirektør for Norge Regioner i Norconsult Vegard Jacobsen (fra venstre), leder Arne Grim Maurstad i Norconsult Sunnmøre, daglig leder og medeier Sindre Moldskred i Moldskred og medeier Helge Moldskred i Moldskred. Foto: Norconsult

Norconsult kjøper Moldskred

Norconsult kjøper det Ålesund-baserte rådgivningsselskapet Moldskred AS. Alle 19 ansatte blir med videre i Norconsult.

Det skriver Norconsult i en pressemelding mandag.

1. oktober blir Moldskred en del av Norconsult. Arkitekt- og ingeniørfirmaet opererer hovedsakelig i Møre og Romsdal, og alle 19 rådgivere i selskapet blir med videre i Norconsult.

– Moldskred AS er blant landets mest erfarne rådgivere innen landbaserte akvakulturprosjekter, og Norconsult vil med dette styrke både kompetanse og kapasitet. Kjøpet av Moldskred AS vil styrke vår posisjon innen akvakultur og ytterligere bidra til at Norconsult kan tilby komplette rådgivertjenester i den næringen, sier Vegard Jacobsen, konserndirektør for Norge Regioner i Norconsult.

Moldskred har blant annet vært underleverandør til Artec Aqua AS som prosjekterende for Salmon Evolution AS på deres landbaserte fiskeoppdrettsanlegg, et anlegg som er under utbygging på Indre Harøya i Hustadvika kommune. Her har Moldskred bistått med tjenester innenfor arkitektur, byggeteknikk, BIM-koordinering, og de har vært ansvarlig søker, heter det i pressemeldingen fra Norconsult.

– Moldskred AS har gode relasjoner i akvakultursegmentet som vi søker å videreføre og utvikle slik at kundene våre kan føle seg trygg på at vi har nok ressurser og kompetanse til å supplere med spesialfag om kundene ønsker det. I tillegg vil det være behov for Norconsult å øke kapasiteten i regionen fremover, noe som også blir styrket i denne transaksjonen, sier Arne Grim Maurstad, leder for Norconsult Sunnmøre.

– Vi ser at firmaet vårt er bedre tjent med å bli del av et større, mer robust miljø slik at vi til enhver tid kan tilby kundene våre nødvendige ressurser og kompetanse og også bidra med fagkompetanse Moldskred AS ikke har i dag. I Norconsult blir Moldskred AS en del av Norges ledende tverrfaglige prosjekteringsmiljø, kommenterer daglig leder Sindre Moldskred i Moldskred.