Arvid Berge og Øystein Havik ser frem til å sammen kunne tilby og utvikle aluminiumsvinduer og dører.

NorDan lanserer aluminiumsvinduer og dører med profiler fra Sapa

Dør- og vindusprodusenten NorDan utvider produktsortimentet. Nå har Moi-bedriften bygget seg opp for å produsere og levere aluminiumsvinduer og dører.

NorDan har valgt Hydro-eide Sapa Building System som systemleverandør til sine nye produkter.

– Vi har gjennom flere år opplevd en økende etterspørsel fra kundene våre om at vi skal være en totalleverandør. Både kundene våre og vi har lenge sett behovet for å kunne supplere vår eksisterende produktportefølje med løsninger i hel aluminium, sier markedsdirektør Johannes Rasmussen i en pressemelding.

Med seg på det nye laget har han fått Arvid Berge som salgssjef.
– Våre kunder etterspør stadig mer komplekse løsninger til sine byggeprosjekter. Vår strategi er forankret i ideen om å kunne levere alt utvendig i bygg. Til kombinasjonsbygg med næringsarealer og boliger har vi tidligere kun levert vinduer i boligdelen. Vår nysatsing gjør oss i stand til nå også å levere fabrikkglassede aluminiumsvinduer og –løsninger ferdig til byggeplass, sier salgssjefen.

NorDans strategiske planer la grunnlaget for et samarbeid med en annen medlemsbedrift i Glass og Fasadeforeningen. Arvid Berge og NorDan valgte til slutt Sapa (Building System). som profilsystem når de skal bygge aluminiumsvinduer og –dører.

– Sapa er et norskeid system utviklet for nordiske forhold. Det er av stor betydning for oss i NorDan, som i seg selv er en etablert norsk merkevare. Dette samarbeidet betyr at vi nå i tillegg til våre eksisterende NorDan-produkter også kan tilby rene aluminiumsvinduer og –dører. Samtidig kan Sapa være med på å utvikle nye produkter, sier Berge.

Sapa-konsernet ble tidligere i høst en del av Hydro og byttet navn til Hydro. Sapa og Wicona består som selvstendige varemerker og systemer. Hydro ønsker å ta en større andel av markedet for aluminiumsdører og –vinduer i private boliger og hytter. Samarbeidet med NorDan er i den sammenheng strategisk.
– Det blir brukt mer og mer aluminium i private hjem, spesielt i det øvre prissjiktet av boliger. For oss er det helt naturlig å kunne tilby produkter mot et bredere marked. Vi søkte en etablert aktør som kjenner dette markedet og NorDan passer perfekt som samarbeidspartner når vi nå setter fart på denne satsingen, sier salgssjef for Sapa i Hydro, Øystein Havik.