Fra venstre: salgssjef Jan Schytte, produkt- og systemsjef Jesper Eriksen, økonomisjef Jan Hansen, administrerende direktør Finn Methmann, Johannes Rasmussen og Tore Rasmussen fra NorDan Gruppen, Henning Eriksen og fabrikksjef Henrik Eriksen.

NorDan kjøper dansk vindusprodusent

Det norske dør- og vinduskonsernet NorDan Gruppen overtar 70 prosent av aksjene i den danske vindusprodusenten STM Vinduer.

Avtalen har virkning fra 17. januar 2020, og innebærer at NorDan Gruppen er tilbake i Danmark nesten 95 år etter at selskapets grunnlegger flyttet til Norge og etablerte vindusprodusenten med hovedkontor på Moi i Rogaland, skriver NorDan Gruppen i en melding.

NorDan er forkortelse for «Norge Danmark»

Avtalen mellom NorDan Gruppen og STM Vinduer AS innebærer at de resterende 30 prosent av aksjene beholdes av Henrik, Jesper og Charlotte Eriksen som er barna til den tidligere hovedaksjonæren Henning Eriksen.

– NorDan har en sterk posisjon i Norge, Sverige, Storbritannia og Irland, men Danmark har til nå vært en hvit flekk på kartet. NorDan er en forkortelse for «Norge Danmark», og bakgrunnen for navnet er at grunnleggeren Johannes Rasmussen var dansk. Jeg er derfor meget tilfreds med at sirkelen blir sluttet og at NorDan endelig etablerer seg i Danmark, sier Konsernsjef Tore Rasmussen i NorDan Gruppen.

– NorDan eies i sin helhet fortsatt av familien Rasmussen, og i familieselskapet STM Vinduer har vi en god match hvor vi deler mye av den samme bakgrunnen og grunnleggende verdier. Sammen har vi en klar ambisjon om å bli en viktig samarbeidspartner for kundene våre og en sterk aktør i det danske markedet, fortsetter han

Fornøyd

Administrerende direktør Finn Methmann i STM Vinduer er også meget fornøyd med at de nå er blitt en del av NorDan Gruppen.

– Jeg er stolt over at NorDan Gruppen valgte å gå i dialog med STM Vinduer i Danmark, og jeg ser det absolutt som en anerkjennelse av det vi står for i STM Vinduer. NorDan Gruppen er et meget profesjonelt drevet konsern med høy faglig kompetanse og en virksomhetskultur som vi i STM Vinduer vil passe godt inn i. Jeg ser frem til samarbeidet som vil styrke STM Vinduer både nasjonalt og på eksportmarkedet, sier Methmann.

Overtar fabrikken
NorDan Gruppen har et langsiktig perspektiv for virksomheten i Danmark, og har i tillegg til aksjemajoriteten i STM Vinduer også kjøpt den 16.000 kvadratmeter store fabrikkbygningen på Langeland, står det i meldingen.

Salgsvirksomheten i Danmark fortsetter

STM Vinduer vil videreføre arbeidet med den etablerte salgsstrategien for det danske markedet, som innebærer et fortsatt tett samarbeid med og levering til forhandlere tilknyttet De Danske Byggecentre.