Nesodden kommune skiller seg ut både på Østlandet og sammenlignet med resten av landet med sterk vekst i boligprisene. Arkivfoto: Truls Tunmo
Nesodden kommune skiller seg ut både på Østlandet og sammenlignet med resten av landet med sterk vekst i boligprisene. Arkivfoto: Truls Tunmo

Nesodden, Bodø og Kragerø har sterkest boligprisvekst i Norge

Boligprisene gikk opp i de fleste områder i Norge i tredje kvartal. Tre steder skiller seg ut med spesielt sterk vekst.

Det skriver Eiendom Norge i en pressemelding fredag.

– Eiendom Norges regionsrapporter for tredje kvartal 2021 viser store forskjeller i boligprisene i Norge. Nesodden, Bodø og Kragerø er hatt sterkest vekst i boligprisene det siste året, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Eiendom Norge la fredag frem boligprisstatistikk for tredje kvartal 2021for regionene Viken og Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Sterkest utvikling i tredje kvartal hadde Nesodden, med en oppgang på 3,6 prosent, og Bodø med en oppgang på 2,2 prosent, skriver Eiendom Norge i pressemeldingen. Det var flere andre områder i landet med vekst, som Rana, med en oppgang på 2,0 prosent, Heimdal i Trondheim, med en oppgang på 1,9 prosent, og Bamble og Kragerø i Vestfold og Telemark, begge med en oppgang på 1,8 prosent.

Svakest utvikling hadde Midt-Telemark og Nome med en nedgang på 2,2 prosent og Halden med en nedgang på 2,0 prosent.

– Sterkest utvikling de siste fire kvartalene har Nesodden med en oppgang på 17,3 prosent etterfulgt av Bodø med 16,2 prosent og Kragerø med 16,0 prosent, sier Lauridsen.

– Svakest utvikling det siste året hadde Kristiansund med en oppgang på 2,9 prosent. Deretter fulgte Ålesund og Lindesnes med en oppgang på 4,4 prosent, fortsetter Lauridsen.

Eiendom Norge-sjefen forteller at boligprisene vanligvis stiger i tredje kvartal, og at 2021 ikke har vært noe unntak. Det kan dog være noen anslag til endringer i markedet.

– Nesodden kommune skiller seg ut både på Østlandet og sammenlignet med resten av landet med sterk vekst i boligprisene. Det har det siste året vært mange spekulasjoner om endret boligetterspørsel etter korona-pandemien og et res etter mer plass utenfor byene. For øyeblikket er det bare Nesodden som skiller seg ut på Østlandet med svært sterk prisvekst, avslutter Lauridsen.