Foto: NCC
Foto: NCC

NCC har redusert antallet ulykker med 38 prosent siden 2018

Siden 2018 er antallet alvorlige ulykker og hendelser i NCC-konsernet redusert med 38 prosent.

‒ NCC har jobbet godt med sikkerhetsarbeidet over tid og ligger langt fremme i bygg- og anleggsbransjen, men arbeidet må hele tiden utvikles og fortsette. Vi jobber systematisk på mange områder for å redusere alle typer ulykker, fra atferd og ledelse, rapportering og analyser, til forbedret planlegging, sikkerhetsrutiner og verktøy, sier Morten Larsen, HMS-sjef i NCC Infrastructure Norway i en pressemelding.

Onsdag arrangerer konserent sin årlige Awareness Day, og der står konseptet «Time Out» i sentrum. «Time Out» er et enkelt verktøy der ansatte blir oppfordret til å stoppe arbeidet når de opplever en potensielt usikker situasjon. Ved å ta vare på hverandre og si ifra når du ser ting som føles feil eller risikabelt, kan alvorlige og potensielt alvorlige hendelser forhindres.

‒ Når vi er under press begynner vi å improvisere, blir vi dårligere til å vurdere risiko og er villige til å akseptere mer risiko enn nødvendig. «Time Out» er et enkelt verktøy og vi ønsker at alle skal reagere og handle i risikofylte situasjoner og utrygge forhold. Derfor setter vi ekstra fokus på dette på årets Awareness Day, sier Morten Larsen.

Awareness Day ble gjennomført for første gang i 2011, og i 2014 ble «Time Out»-verktøyet introdusert. Siden 2017 har det vært avholdt daglige sikkerhetsbriefinger før dagens arbeid på alle NCCs byggeplasser, opplyser entreprenøren.