NCC bygger nytt klatretårn på Sluppen i Trondheim. Illustrasjon: Hus ArkitekterNCC bygger nytt klatretårn på Sluppen i Trondheim. Illustrasjon: Hus ArkitekterNCC bygger nytt klatretårn på Sluppen i Trondheim. Illustrasjon: Hus Arkitekter

NCC bygger klatretårn i Trondheim

NCC skal på oppdrag for R. Kjeldsberg AS bygge klatretårn på Sluppen i Trondheim.

Arbeidet starter opp i midten av januar 2022, og skal etter planen stå ferdig i løpet av sensommeren/høsten samme år, skriver NCC i en pressemelding.

Planen for det 17 meter høye Tårn 13 i Sluppenveien ble nylig godkjent av Trondheim kommune.

– Vi er svært godt fornøyde med at planene for klatretårn nå kan settes ut i livet. Utvidelse av tilbudet til Grip Klatring på Sluppen er en del av prosessen med å utvikle bylivet på Sluppen, sier prosjektsjef Ida Stokkan, i eiendomsselskapet R. Kjeldsberg.

Det er R. Kjeldsberg som eier bygget, og ombygging av det gamle lagerbygget er ett av flere grep kaffe- og eiendomskonsernet gjør for å gjøre Sluppen til en mer levende bydel.

Kjeldsberg og NCC har siden i midten av oktober gjennomført en kort samspillsfase med tilhørende prosjektering, hvor optimalisering av bygget er jobbet frem.

– NCC har i samspills- og prosjekteringsfasen fått brukt sin erfaring og kompetanse til å forberede byggingen av et klatretårn samtidig som det er drift i bygget. Noe prosjektering gjenstår, men oppstart bygging går som planlagt og vi synes dette er et spennende prosjekt å ta fatt på, sier prosjektleder Terje Løvseth i NCC.

Klatretårnet bygges inn i det eksisterende bygget, og blir dermed en integrert del av bygningsmassen.