Hit til Taraldrud mellom Oppegård og Ski vil politiets nye beredskapssenter bli lagt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Naboer krever at all skyting ved det nye beredskapssenteret skal skje innendørs

Aksjonsgruppa Stopp Støyen krever at all skyting i det nye beredskapssenteret i Ski må foregå innendørs. Justisministeren velger å ikke høre på protestene. 

– Det er udiskutabelt å ha et åpent skyteområde noen hundre meter fra skoler og barnehager. Så det skal bygges inn. Og det må samfunnet bruke penger på, sier talsmann for aksjonsgruppa Stopp Støyen, Paal Sjøvall, til TV 2.

Han legger til at det vil være umulig å bo i Oppegård kommune om beboerne skal ha et åpent skytefelt noen hundre meter fra veien.

Kravet fra beredskapssenterets naboer får støtte fra både Venstre, Senterpartiet og SV. Også Arbeiderpartiet råder regjeringen til å lytte til protestene fra nærmiljøet.

– Her er et lokalsamfunn blitt overkjørt i prosessen. Her må man stoppe opp og velge andre løsninger. En må få innbygging av skytebanene, sier Sps stortingskandidat fra Akershus, Sigbjørn Gjelsvik.

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) sier regjeringen ikke vil la seg påvirke av protestene.

– Overbygging av skytebanen vil gi dårligere beredskap. Det vil også bety at prosjektet flyttes ut i tid og det vil i verste fall bety at vi må starte helt på nytt. Det må disse politikerne ta innover seg. Det er greit å ha meninger i en valgkamp for å tekkes lokale innbyggere, sier Amundsen til TV 2.